Omleta A la Dulcesti

Complexitate
redusa
Omleta A la Dulcesti

Ingrediente

  • jumari din untura
  • ceapa
  • ceapa verde
  • marar
  • branza telemea veche
  • slanina/optional
  • untura/optinal
  • Cantitati la apreciere

Mod de preparare

Vi s-a intamplat sa ramaneti cu gustul unei gustari, pe cat de banale pe atat de delicioasa, d in copilaria voastra? Eu asa imi amintesc de verile petrecute la bunicii materni la Dulcesti: oua bature cu malai prajite in tigaie cu jumeri si bucatele de carne din borcanul cu untura, o tara de ceapa si branza telemea veche, si daca e primavara marar proaspat luat din gradina!

Acest mic dejun ne astepta in fiecare dimineata inainte de a merge la camp, sau in alte dimineti cand ne astepta peste zi multa munca grea, deh, ca la tara!

Carne de porc prajita in untura si pusa in borcan nu am aici, dar am inlocuit gustul cu niste jumeri uscate si putina slaninuta afumata, prajite inr-o lingura de untura, am aruncat di ceapa si am last-o un pic sa se inmoaie, dupa care am turnat cele 2 oua bature cu un o lingura rasa de malai si o bucatica de telemea faramita.

Daca e malai grisat, puneti mai putin! Sare nu ammai pus, dat fiind ca telemeaua, jumerile si slaninuta sunt sarate!

Cand partea de jos a inceput sa se coaca, am faramitat cu lingura bucatele pe care le-am intors ca sa se faca si pe partea cealalta. Daca doriti sa faceti o omleta ca o clatita, puteti face si asa, da pt mine asa adunate in farfurie sunt mai apetisante!

Sigur ca e nevoie si de ceva acritura, asa ca am pus alaturi niste galbiori murati, puteiti pune orice aveti acru-gogonele, gogosari, varza murata etc.

e o mancare atat de simpla dar atat de gustoasa tocmai prin simplitate! Ai nostrii bunici stiu ca stiau sa imbine utilul cu placutul, oferindu-ne o mancare plina de savoare, energie si cu economie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola