Midii Gratinate

Complexitate
redusa
Midii Gratinate

Ingrediente

  • midii
  • sos bechamel
  • cascaval ras pentru gratinat
  • pesmet
  • un dinte de usturoi - optional

Mod de preparare

Din pacate, nu va pot da o cantitate exacta de ingrediente pentru acest preparat. Eu am folosit o casoleta de midii in cochilie congelate, din lene si avea cam 250 de grame de midii. Se pot folosi si din cele proaspete, dar pt aceasta reteta le prefer pe cele congelate, gustul e la fel de bun.

Midiile, curatate de nisip si lasate la scurs cu cochilia doua trei ore la frigider, se pun in tava ce va fi folosita.

Separat, se face un sos bechamel un pic mai gros. Eu de data asta am inovat un pic si am pus un dinte de usturoi pisat marunt la final, pentru a nu ii pierde aroma. Lasam sosul sa se raceasca un pic.

Cu o lingura/lingurita luam cate un pic din sos si punem pe fiecare cochilie de midie, pana cand terminam de umplut cu tot sosul sau toate midiile. E posibil sa ramaneti fara sos sau sa va prisoseasca. De obicei la un kg de midii intregi intra cca 300 gr de bechamel.

Dupa ce am terminat de pus sosul, presaram pe fiecare midie cate de un pic de cascaval pt gratinat. Nu recomand mozzarela caci se va topi foarte mult si curge din cochilii, un emental ar fi ideal.

Peste toate presaram in ploaie putin pesmet si dam la cuptorul incins cca 10 minute la foc maxim - 220º in cazul meu - cu ambele rezistente aprinse. Daca aveti o salamandra ar fi ideal sau puteti sa deschideti usa cuptorului dupa primele 5 minute, ceea ce am facut eu.
Se servesc ca aperitiv cald, la felul intai sau gustare de dupa-amiaza, acompaniate de o bere rece sau un vin alb sec. Portia pentru o persoana ar fi de o duzina de midii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Jeleu (peltea) de mere
Bucataras.RO

Jeleu (peltea) de mere

Retete de suflet

Jeleu (peltea) de mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola