Melcisori Picanti

Complexitate
redusa
Melcisori Picanti

Ingrediente

  • Pentru coca :
  • -500 g faina
  • -10 g drojdie proaspata
  • -2-4 linguri ulei
  • -1 praf de sare
  • -2 oua
  • Pentru umplutura :
  • -1 ceapa
  • -200 g cascaval ras
  • -1/2 bucata salam
  • -2-3 bucati carnati
  • -1 ou
  • -ketchup
  • -condimente
  • dupa gust(eu am folosit: piper, rozmarin pudra, chili, 2 ardei iuti uscati macinati, cimbru uscat)
  • Pentru ornat :
  • -1 ou
  • -cascaval ras

Mod de preparare

Dizolvati drojdia in 2-3 linguri de apa calduta, amestecati-o cu 2-3 linguri de faina, ca sa aiba aspectul unei smantani si lasati la dospit, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Separat, cerneti faina, adaugati maiaua crescuta, ouale, uleiul, sarea si framantati pana obtineti un aluat elastic si usor de lucrat.
Dati aluatului o forma rotunda, inveliti cu un prosop vasul in care este pus aluatul si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatiti umplutura, astfel: amestecati ceapa tocata marunt, carnatii si salamul, taiate bucatele mici, cascavalul ras si oul, pana la omogenizare.

Din aluatul crescut, intindeti o foaie, potrivit de subtire si ungeti-o cu ketchup. Presarati apoi condimentele dorite, peste care, repartizati uniform umplutura. Rulati sub forma de sul, apoi taiati segmente egale.

Puneti-le in picioare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si presarati deasupra, cascaval ras. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 25-35 min sau pana se rumenesc frumos si aluatul este facut.

Se pot servi simpli sau cu ketchup, cu maioneza, dupa dorinta.
Ii puteti consuma reci sau mai bine caldzi, intr-o seara la a€œun pahar de vorbaa€ cu familia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!