Amestecam 300 gr faina cu 200 gr rama la care adaugam 2 linguri mari de smantana si 1/4 lingurita sare. Se lucreaza bine pana se omogenizeaza. Aluatul obtinut se da la rece timp de 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura.
Aluatul se intinde pana ajunge la o grosime de 1/2 cm. Deasupra se pune umplutura si se suceste strans. Ruloul se taie in felii de 1 cm sau 1/2 (eu le-am taiat de cca 2 cm grosime) si le asezam intr-o tava unsa, iar deasupra punem cascaval razuit. Se tin la cuptor pana prind o culoare rosiatica.
Se pot servi calde sau reci.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAstazi vin cu o reteta ideala pentru caldura de afara, supa de rosii coapte cu usturoi, servita rece, cu legume proaspete gen...
Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii