Se pune apa la fiert cu o bucatica de unt cat o nuca si sare. Cand incepe sa fiarba apa se toarna, in ploaie, malaiul amestecand mereu cu un tel. Se fierbe cam 10 minute dupa care se ia de pe foc.
Separat intr-o tigaie se pun cele 3 linguri de ulei si baconul taiat bucatele mici. Se prajeste. Cand e gata se pune deoparte.
Intr-o cratita cu pereti ceva mai inalti sau un vas care se poate pune la cuptor se aseaza pe fund putin bacon cu putina untura, putina mozzarella rasa si telemea (tot rasa).
Se aseaza un strat subtire de mamaliga, se netezeste si se aranjeaza deasupra cateva feliute de unt in niste adancituri pe care le facem cu dosul unei linguri.
Apoi se prersara cateva bucatele de bacon, mozzarella, telemea si parmezan, din nou se acopera cu un alt strat de mamaliga si se urmeaza din nou toti pasii enumerati mai sus. Ultimul strat acoperitor de mamaliga se acopera cu mozzarella si putin parmezan, se pune un capac si se da la cuptor pentru cateva minute (pana se topeste cascavalul).
Se serveste calda
Pentru concursul "De la bucatar la justitiar" va prezint o mancare tare buna, pe care cred ca nici domnul Godina nu...
Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaligutaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii