Inghetata Falsa

Complexitate
redusa
Inghetata Falsa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru inghetata:
  • -100g dovleac
  • -70 g mazare
  • -3 cartofi
  • -sare
  • -putin unt
  • -2 linguri lapte
  • -1 lingura branza rasa
  • Ingrediente pentru biscuiti:
  • -1 lingura de dovleac fiert
  • -1 sau 2 linguri de cartofi fierti
  • -1 ou
  • -sare
  • -faina cat cuprinde
  • -putin unt
  • -1 lingurita praf de copt
  • -2 linguri lapte
  • -cimbrisor uscat
  • -rozmarin

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele principale. Dupa care se curata, se spala si se taie cartofii si dovleacul. Apoi se pun la fiert cu putin sare, fiecare separat. Fierti, se strecoara si se piseaza.

Apoi se ia o lingura din piureul de dovleac si 1 sau 2 linguri din piureul de cartofi, de care am scris mai sus.

Peste piureul de dovleac si cartofi, se pune o bucata de unt, 2 linguri de lapte, sare, 1 lingurita de praf de copt, cimbrisor uscat si rozmarin, taiat si se amesteca bine. Dupa se pune faina, putin cate putin, pana va rezulta un aluat nelipicios.

Dupa care, aluatul se intinde pe o plansa de lucru, data cu faina. Apoi cu ajutorul unei forme se va taia. Daca doriti puteti face si betisoare din aluat. Biscuitii rezultati se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana prind o culoare, frumos aurie.

Piureul de cartofi se amesteca cu putin unt, 1 lingura de branza rasa si putin lapte si se pune in paharul de la blender. Se mixeaza putin, dupa care se pune deoparte. Separat, piureul de dovleac se pune in paharul de la blender, pahar pe care nu l-ati spalat dupa ce ati facut piureul de cartofi si mai puneti peste si 1 lingura din piureul de cartofi si mixati bine. Piureul rezultat se pune si el deoparte.

Acum se poate pune si mazarea la fiert, cu putina sare. Fiarta se pune in paharul de la blender si se mixeaza bine. Apa in care s-a fiert mazarea, nu se arunca pentru ca se va folosi, ca sa se subtieze piureul rezultat, de mazare, Dupa ce piureul are o textura suficient de lichida se pune intr-o strecuratoare si se freaca bine pentru ca sa ramana foarte fin.

Apoi, cu forma de inghetata se ia din piureul de cartofi si se pune intr-o cupa de inghetata, apoi se pune piure de mazare si tot asa, pana se umple cupa. Ca si topping, se pune din piureul de mazare, iar la sfarsit se pun cativa biscuiti, realizati din dovleac si cartofi.

Se poate servi imediat... :)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Paine turceasca Ramadan
Bucataras.RO

Paine turceasca Ramadan

Cum zilele acestea friguroase ma fac sa stau in casa, nu ne vine sa iesim nici dupa paine. Si chiar nu cumparam, pentru ca o...

Paine turceasca Ramadan
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!