Frigarui de scoici in crusta de fulgi de cocos

Portii
2
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de cocos

Ingrediente

  • pt. frigarui:
  • 300 gr scoici (doar carnea),
  • 100 gr fulgi nuca de cocos,
  • pt. turte (lipii):
  • 100 ml apa fierbinte,
  • 150 gr faina,
  • 75 gr unt (la temperatura camerei),
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 vf lingurita sare,
  • pt. umplutura:
  • 1/2 avocado,
  • 2 felii ananas,
  • 4 felii dovlecel,
  • 1/2 ardei iute,
  • 1 morcov,
  • sare,piper,
  • 1 lamaie
  • 2-3 crengute de rozmarin

Mod de preparare

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui.
Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde se trage si reteta mea ) si le spalam sub jet de apa rece. Scoicile care nu sunt închise perfect, le aruncam, pentru-ca nu sunt bune.
Punem o oala cu apă la clocotit , în care adaugam putin coriandru, cimbrisor si 2-3 frunze de salvie pentru aroma (nu e obligatoriu-poate fi doar apa). Cand dă în clocot, punem scoicile si le lăsam la fiert 5 minute (până se desfac). Le scoatem cu paleta si le curatam: sub jet de apa le desprindem de cochilie si le curatam de partea neagra/verde si de branhii. Le lasam sa se racoreasca pe un prosop de hartie.
Luam betele pentru frigarui si infigem in ele scoicile date prin fulgii de nuca de cocos, apoi le asezam intr-o tava ce va merge la cuptorul incins in prealabil la 185 grade , pentru 20 minute.

Preparam lipiile / turtele:
Intr-un bol încapator amestecam faina cu sarea si praful de copt. Adaugam untul si framantam. Cand este incorporat complet adaugam apa clocotita si amestecam cu o lingura. Cand am incorporat toata apa, incepem sa framantam aluatul cu mainile pana obtinem o coca nelipicioasa. O lasam la dospit/crescut 30 minute.
Dupa ce trece timpul de asteptare , rupem bucatele mici din aluat din care facem bilute. Le pudram cu faina si intindem o foaie subtire. Le dam dimensiunea dorita cu un castron/farfurie apoi le punem la copt intr-o tigaie incinsa. O lasam cateva clipe (pâna face bule ) apoi o întoarcem pe cealalta parte. O lasam 30 secunde apoi o intoarcem iar. Procedam asa de cateva ori, intrucât aluatul este foarte subtire si nu trebuie sa se arda.

Umplutura:
Taiem felii dovlecelul.
Curatam avocado si il feliem.
Incingem gratarul si asezam pe rând dovlecelul, avocado si ananasul. Când s-au rumenit si se vad frumos dungile de la gratar le intoarcem pe cealalta parte, apoi le scoatem pe o farfurie.
Curatăm morcovul si-l dam prin razatoarea mica, apoi îl calim cu o lingura de ulei.
Luam fiecare turta/lipie si intindem un strat generos de morcov. Punem 2-3 felii de avocado, dovleac si ananas. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Daca va place picant, punem si 2-3 feliute de ardei iute. Rulam turtele si le prindem cu crengute de rozmarin.
Asezam pe un platou, pe care punem si jumatati de lamâie cu care vom stropi scoicile când le vom savura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tort rulada de caise cu ciocolata
Bucataras.RO

Tort rulada de caise cu ciocolata

V-am tot aratat zilele trecute acest tort si m-am gandit ca a venit vremea sa va zic si cum l-am facut. E un tort aniversar...

Tort rulada de caise cu ciocolata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola