Frigarui cu bulete de linte si sos de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Frigarui cu bulete de linte si sos de vinete

Ingrediente

  • Bulete de linte:
  • INGREDIENTE: 200gr linte fiarta, 2 oua, 1 ceapa, 1 morcov, 2 catei de usturoi, 1 legatura marar, sare, piper, 1 foaie de dafin, pesmet
  • Sosul:
  • INGREDIENTE: salata de vinete, smantana, mustar frantuzesc boabe
  • Si o rosie, un ardei gras, bete pentru frigarui

Mod de preparare

Bulete de linte:PREPARARE:
1. Se fierbe lintea 30min in apa multa cu o foaie de dafin, se strecoara.
2. Se mixeaza lintea cu ceapa si cu usturoiul.
3. Se amesteca apoi cu ouale, mararul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mica.
4. Se potriveste gustul cu sare si piper.
5. Se adauga pesmet pana devine o pasta modelabila (aproximativ 8 linguri).
6. Se formeaza buletele mici si se dau prin pesmet, apoi se prajesc in ulei.
Pentru frigarui:
1. Se coc felii de dovlecei, se taie cuburi o rosie si un ardei gras.
2. Se aseaza ornamental pe bete de frigarui.
Sosul:
PREPARARE: Se amesteca 2 linguri salata de vinete , 1 lingura de smantana si o lingurita mustar boabe.
Pofta buna!

Se poate sosul acesta cu orice fel de legume fierte sau coapte pe gratar.
Iar compozitia de linte se poate modela sub forma de chiftele mari, pentru hamburgeri vegetarieni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pizza cu somon
Bucataras.RO

Pizza cu somon

Pizza cu somon
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!