Egg Roll sau Rulouri de Ou

Complexitate
redusa
Egg Roll sau Rulouri de Ou

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri de lapte
  • ulei pentru uns tava
  • sare si piper
  • 4 feliute subtiri de sunca Prosciutto
  • cascaval (parmesan, mozzarella, etc)
  • 1/4 dintr-un castravete crud
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 4 frunze de salata

Mod de preparare

Se spala si se toaca destul de marunt, rosia, castravetele si ardeiul si se pun intr-un castronel cu un strop de ulei, sare si piper, se amesteca si se lasa deoparte, se rade cascavalul pe care doriti sa il folositi, se feliaza foarte foarte subtire sunca (asta daca nu este gata feliata la magazin).

Se sparg ouale intr-un castronas, se bat bine si se amesteca cu cele 3 linguri de lapte, se drege de sare si piper.

Intr-o tigaie antiaderenta se pune cu o pensula, putin ulei si se infierbanta. Cand este suficient de fierbinte se toarna 1/4 din cantitatea de ou in tigaie, se rasuceste ca si la clatite si se coace. Pentru a intoarce pe partea cealalta clatita de ou trebuie sa ne folosim de o farfurie plata.

Prin alunecare punem clatita pe farfurie si cu ajutorul ei o intoarcem in tigaie pe partea opusa si o prajim. Cand este gata o scoatem (prin alunecare) pe o farfurie plata. Procedam la fel si cu restul amestecului de ou si in final trebuie sa obtinem 4 clatite.

Se aseaza cate o feliuta de sunca pe fiecare clatita, se presara cascavalul si se ruleaza, se taie in 3 bucati si se prinde cu cate o scobitoare.

Daca cineva doreste o varianta putin mai sanatoasa, atunci peste feliuta de sunca se presara din amestecul de rosii/ardei/castravete, se pune cascavalul deasupra (se poate si fara sau cu branza telemea in schimb), se ruleaza si se inveleste intr-o foaie de salata.
Se serveste ca atare sau cu paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Cheesecake cu pere
Bucataras.RO

Cheesecake cu pere

Nu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)

Cheesecake cu pere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!