Se spala si se toaca destul de marunt, rosia, castravetele si ardeiul si se pun intr-un castronel cu un strop de ulei, sare si piper, se amesteca si se lasa deoparte, se rade cascavalul pe care doriti sa il folositi, se feliaza foarte foarte subtire sunca (asta daca nu este gata feliata la magazin).
Se sparg ouale intr-un castronas, se bat bine si se amesteca cu cele 3 linguri de lapte, se drege de sare si piper.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune cu o pensula, putin ulei si se infierbanta. Cand este suficient de fierbinte se toarna 1/4 din cantitatea de ou in tigaie, se rasuceste ca si la clatite si se coace. Pentru a intoarce pe partea cealalta clatita de ou trebuie sa ne folosim de o farfurie plata.
Prin alunecare punem clatita pe farfurie si cu ajutorul ei o intoarcem in tigaie pe partea opusa si o prajim. Cand este gata o scoatem (prin alunecare) pe o farfurie plata. Procedam la fel si cu restul amestecului de ou si in final trebuie sa obtinem 4 clatite.
Se aseaza cate o feliuta de sunca pe fiecare clatita, se presara cascavalul si se ruleaza, se taie in 3 bucati si se prinde cu cate o scobitoare.
Daca cineva doreste o varianta putin mai sanatoasa, atunci peste feliuta de sunca se presara din amestecul de rosii/ardei/castravete, se pune cascavalul deasupra (se poate si fara sau cu branza telemea in schimb), se ruleaza si se inveleste intr-o foaie de salata.
Se serveste ca atare sau cu paine prajita.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)
Cheesecake cu pereCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii