Dantelute Comestibile

Complexitate
redusa
Dantelute Comestibile

Ingrediente

  • branzeturi de buna calitate
  • ierburi fin tocate (optional)

Mod de preparare

Iaca-ta un mod traznit de-a trata branza "nobila"...
Am pus ghilimelele pentru ca la noi nici branza nobila nu este intotdeuna ceea asteptam de la ea ... Asa ca nu incercati mestesugirea asta decat de la parmezan in sus ...

Eu am facut initial cu romanescul cascaval - simplu sau afumat - nu merge, a doua zi e atat de uscat si fara coeficient de "crantz" incat e bun de dat la soareci!!!

Asa ca luati-va o bucata sanatoasa de branza buna, grasa, (Parmezan, Cedar etc.) si dati-o prin razatoare: cu gaurele mici daca doriti o dantelarie Lyoneza ori pe partea cu gaurele mari pentru o dantela mai din popor.

Preincalziti cuptorul, nu prea tare - 180 de grade ar fi suficient - puneti o coala de hartie de copt pe fundul unei tave si presarati razatura in forme rotunde, nu inainte de-a o zburli tare - in felul acesta se obtine o "dantelarie" si nu o masa de branza topita ...

5-6 minute la cuptor sunt de ajuns ca branza sa se topeasca si (acum vine greul afacerii) scoateti tava, desprindeti usor cerculetele moi, cu ajutorul unei spatule, puneti-le pe o farfurie rece sau, asa fierbinti cum sunt, asterneti-le pe un sucitor si dati-le o forma de petala.

Aici aveti nenumarate posibilitati: ovale, barcute, petale, evantai, fustitze etc. Depinde, fireste, de ceea ce aveti de gand sa faceti cu ele ...

Razatura asta se poate aroma, inainte de-a fi pusa la cuptor, cu firisoare de marar, rozmarin fin tocat sau ce va trece prin cap in momentul cand i puneti gand rau, eh ...

Se pot servi ca atare, crantzuri inmuiate in sosuri ori salate - ca aperitiv - sau ca decoratiuni comestibile ale unor preparate calde care cer un mic accent de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert cornulete fragede
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede

Cele mai bune cornulete.

Desert cornulete fragede
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola