Crema de branza cu somon pe blat de spanac

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Crema de branza cu somon pe blat de spanac

Ingrediente

  • sau
  • sau
  • Blat aperitiv
  • -3 oua
  • -3 linguri lapte
  • -130-150 gr faina
  • -90-100 gr spanac (oparit si tocat, scurs bine de apa )
  • -3 linguri ulei
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Crema
  • -500 gr branza de vaci
  • -300 gr somon afumat
  • -marar verde
  • -sare
  • -piper alb
  • -2 -3 linguri smantana sau iaurt gras
  • Extra:
  • -50 gr fistic , migdale
  • -2 linguri seminte susan
  • -marar verde tocat
  • sau
  • -boia de ardei

Mod de preparare

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.
O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine .
Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt.
Omogenizam bine.
Turnam in tava pregatita si nivelam.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Cand este copt aluatul il scoatem si il lasam sa se raceasca bine.Cand se poate lucra cu el este bine sa il luam de pe hartia de copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.

Pana cand se raceste foarte bine pregatim crema de branza.
Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer sau blender.
Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.
Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de branza fina si gustoasa. Amestecam bine,gustam si mai adaugam sare si alte condimente daca se doreste.
Se poate adauga boia.

Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba cam 2 degete grosime.
Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate grosier,fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti ce va place si ce aveti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Musaca de post cu ciuperci
Bucataras.RO

Musaca de post cu ciuperci

 Astazi ne-am bucurat de acest preparat super gustos! Nu stiu de ce nu am facut pana acum musaca de post, dar azi asta...

Musaca de post cu ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!