Coronita Aperitiv

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Coronita Aperitiv

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 6 oua
  • 100 gr masline negre fara samburi
  • 100 gr masline verzi fara samburi
  • 400 gr sunca
  • kaiser sau ce fel de mezel aveti
  • 150 gr telemea de oi
  • 200 ml lapte
  • 2 felii de gogosar murat
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr cascaval
  • piper si sare dupa gust

Mod de preparare

Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare (cu gauri mari). Faramitam branza cu o furculita sau o dam tot pe razatoarea mare. Punem intr-un castron faina, adaugam apoi praful de copt si omogenizam bine.

Mixam bine ouale intr-un castron, pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam apoi laptele si branza si omogenizam. Peste compozitia lichida adaugam faina si amestecam cu o spatula pana o incorporam pe toata.

Adaugam la aceasta compozitie sunca, maslinele, cascavalul, gogosarul murat, uleiul sare si piper dupa gust. Omogenizam bine compozitia. Tapetam o tava de chec, sau ce forma doreste fiecare, cu ulei si faina sau cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam aluatul rezultat la cuptor, la foc mic pana devine auriu deasupra sau pana trece testul cu scobitoarea.

Este un aperitiv delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!