Coloranti Naturali Pentru Ouale de Paste

Complexitate
redusa
Coloranti Naturali Pentru Ouale de Paste

Ingrediente

  • oua albe,frumoase cate 6 pentru fiecare culoare
  • 1/2 capatana de varza rosie (pentru culoarea albastra)
  • 4-5 sfecle rosii (nuanta de roz)
  • foi de ceapa galbena (rosie) de la 1 kg ceapa (rosu- maroniu)
  • 2-3 linguri de tumeric (galben)

Mod de preparare

Ouale se spala, se sterg bine, se verifica sa nu mai aibe nici un fel de grasime sau impuritati pe ele.
In craticioare separate se aseaza cate un strat de varza rosie, in prima, foi de ceapa in a doua, sfecla curatata de coaja si feliata in cea de a treia si in a patra se pune apa cu cele 2-3 linguri de tumeric.

Se aseaza apoi in fiecare vas ouale, se acopera cu al doilea strat de frunze de varza, in cea cu varza, foi de ceapa in cea cu ceapa si restul de sfecla in cea cu sfecla. Pentru vasul cu tumeric, se adauga doar ouale in apa si gata. Se aprinde focul si se fierb ouale la o temperatura foarte mica pentru aproximativ 20 de minute.

Culoarea oualor, intensitatea culorii mai exact, va fi in functie de timpul in care le pastram in apa.
Foile de ceapa da o coloare foarte puternica oualor de aceia este bine sa le mai verificam din cand in cand ca sa nu obtinem o culoare maro inchis in locul celor frumoase rosu- maroniu

Dupe fierberea oualor se scot frunzele din vase, lasandu-le in continuare in apa in care au fiert, pentru o culoare mai intensa. Se scot apoi, se aseaza pe un gratar la scurs si uscat.

Ele vor avea un aspect destul de urat, vor fi mate si parca poroase (din cauza culorilor).
Dupa racirea lor, se va lua un servetel absorbant, se va imbiba in ulei si cu ajutorul lui, se vor sterge ouale ... atentie mare cand umblati cu ele sa nu le zgariati ca se va vedea urat dupa aceia.

Ouale sterse sub forma asta vor avea un aspect lucios, stralucitor, un colorit frumos. La decojire nu se va lua pe degete vopseaua

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Bucataras.RO

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!