Clatite cu Spanac

Complexitate
redusa
Clatite cu Spanac

Ingrediente

  • Ingrediente clatite:
  • 350 ml apa minerala
  • 350ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • sare
  • ulei
  • Ingrediente umplutura:
  • 400 g spanac congelat sau proaspat
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g cascaval
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 100 g smantana

Mod de preparare

Se prepara compozitia pentru clatite:
Ouale se bat bine cu sarea, dupa care se adauga laptele si apa minerala si la urma faina, mestecand bine sa nu faca cocoloase.

Se lasa sa se odihneasca 30 min in frigider.

Intre timp, daca folosim spanac congelat cum am folosit eu se scoate spanacul din congelator si se lasa la decongelat.

Pregatim clatitele, eu le-am facut de marime medie si un pic mai grosute sa nu se usuce in cuptor.

Mi-au iesit 12 bucati.

Dupa ce am terminat cu clatitele pregatim umplutura.

Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline. Usturoiul se taie marunt si se caleste un pic, eu am avut usturoi din gradina era destul de mare si am folosit doar doua bucati.

Dupa ce s-a calit usturoiul, se adauga spanacul se caleste impreuna cateva minute si se adauga smantana. Se mai lasa 3-4 minute si se inchide focul. Se lasa la racit.

Apoi se adauga branza de vaci sau ricotta in cazul meu, cascavalul ras sau taiat cubulete, sarea, piper si mararul taiat marunte (eu nu am avut si am pus patrunjel). Se amesteca bine si se umplu clatitele.

Se impaturesc in patru si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 20 min.

Dupa 10 min se scoate tava si se presara deasupra un pic de cascaval ras. Se servesc calde.

Sunt delicioase ideale pentru cina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Rulada cu mac - baigli
Bucataras.RO

Rulada cu mac - baigli

Reteta am luat-o de la Laura,foarte buna !:-*

Rulada cu mac - baigli
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!