Se preincalzeste cuptorul la o temperatura mica de tot. Este necesar pentru a pastra feliile de briose prajite, la caldura.
Briosa sau cozonacul simplu se taie felii.
Intr-o farfurie adanca si destul de larga se amesteca laptele, ouale, zaharul, vanilia, scortisoara, praful de sare pana la omogenizare. Feliile de paine se inmoaie separat in amestecul lichid.
Intr-o tigaie se incinge untul (uleiul) si se prajeste la foc mic, pe rand cate o felie de briosa. Dupa ce a prins o culoare aurie inchis se intoarce pe partea cealalata si se prajeste inca un minut. Se scoate din tigaie cu ajutorul unei spatule si se aseaza intr-o tava si se pastreaza in cuptorul incalzit la foc mic de tot, pentru a pastra calde feliile.
Se procedeaza la fel cu restul si cand sant gata prajite toate, se scot din cuptor si se aseaza pe farfurie intinsa cate doua bucati pe portie. Se servesc calde cu sirop de artar din belsug.
* Daca folositi unt la prajit atunci dupa fiecare felie prajita tigaia se curata cu un servetel de hartie pentru a indeparta arsura precedenta care este periculoasa organismului.
*Pentru un rezultat frumos, auriu si crocant se foloseste o tigaie cu fundul gros care distribuie caldura in mod uniform pe toata suprafata ei.
O prăjitură fix pe gustul meu! Am combinat brânza proaspătă cu brânza telemea, bine, nu foarte multă...
Prajitura cu malai si branzaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii