Facem o mamaliga din ingredientele de mai sus pe care eu am fiert-o numai 10 minute, apoi o intindem subtire de tot pe o tava cu hirtie de copt si o lasam sa se raceasca. Eu am pus intre 2 hirtii de copt si am intins cu sucitorul pe deasupra. In felul asta a iesit subtire si uniforma.
Cind e gata racita o ungem cu ulei, sare, boia. o taiem in patrate si o coacem la cuptor la 200° c cca 50 minute. Trebuie sa rezulte aurii si foarte uscate
Variante adaugind:
- ceapa prajita;
- jumatate mamaliga si jumatate piure de cartofi (iese mamaliga de cartofi, buna la gust si din care se pot face chipsuri);
- se presara cojile de mamaliga unse cu ulei cu iarba ciorii;
- seminte de mac;
Eu am presarat boia iute si pot spune ca e fff buna. Trebuie intinsa subtire, cu cit e mai subtire cu atit, se usuca mai bine.
Din cantitatea de mai sus ies 2 tavi.
Faceti mamaliga, o intindeti pe 2 foi. Coaceti intii una in timp ce cealalta asteapta cuminte.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSuper buna pentru micul dejun sau cina . Eu am pregatit-o pentru 4 persoane .
Rosti de cartofi cu ou posatCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii