Chiftelute vegetale cu naut

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Chiftelute vegetale cu naut

Ingrediente

  • -400 gr naut fiert
  • -1 morcov maricel
  • -1 ceapa
  • -4 catei usturoi
  • -2 cartofi
  • -2 oua
  • -1/2 legatura marar tocat
  • -sare
  • -piper
  • -pudra de ghimbir

Mod de preparare

Nautul il alegem si il punem la inmuiat de seara, pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert, pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in congelator si il scot cand am nevoie. Evit, de obicei, conservele de naut, dar este bun si nautul din conserve.
Morcovul si cartoful le curatam si spalam bine, le razuim pe razatoarea mica, apoi le stoarcem usor.
Nautul il punem intr-un robot si il facem pasta.
Ceapa o razuim si pe ea, iar usturoiul il pisam.
Intr-un vas, punem nautul piure, morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul. Adaugam ouale batute usor, separat, intr-un vas mai mic, cu condimentele. Omogenizam compozitia si gustam din ea sa vedem daca mai trebuie sare. Punem si mararul verde tocat.
Daca nautul este facut piure fin, atunci nu mai este nevoie de pesmet, daca va iese o compozitie mai lichida, puneti cateva linguri de pesmet.
Pregatim o tava pe care punem hartie de copt si incepem sa formam chiftelutele. Le asezam una langa alta, pana cand terminam.
Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si le coacem pentru 20-30 minute. Trebuie sa fie usor rumene.
Serviti-le alaturi de o salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciorba cu  mugur de vitel
Bucataras.RO

Ciorba cu mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si...

Ciorba cu mugur de vitel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!