Taiem marunt ceapa si o calim in putin ulei, adaugam mazarea, saram si piperam si lasam pe foc circa 20 minute adaugand din cand in cand (la nevoie) apa calda.
Taiem pieptul de pui felii subtiri, incalzim o bistechera si coacem pieptul de pui 2 minute pe parte. Le punem apoi la racit, dupa care le taiem si le macinam cu un robot pana ce obtinem o compozitie omogena pe care o transferam intr-un bol. Adaugam patrunjelul taiat, parmezanul si oul. Amestecam bine totul apoi adaugam mazarea. Ajustam de sare si piper si formam chiftelute. Le trecem mai intai in ou batut si apoi in pesmet.
Punem inr-o tigaie ulei abundant, il lasam sa se incalzeasca si apoi frigem chiftelutelepana ce rezulta de o culoare aurie (circa 3-4 minute). Dispunem crochetele fripte pe o farfurie pe care am pus hartie de fript.
Sunt perfecte pentru un aperitiv.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEu nu am folosit cozonac, deoarece nu a mai ramas nicio coaja, dar , in schimb mi-a ramas putina pasca , reteta aici...
Budinca de cozonac cu cirese si stafideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii