Chiftele in Aluat cu Bere

Complexitate
redusa
Chiftele in Aluat cu Bere

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -500 g carne tocata, amestec porc + vita
  • -1 ou
  • -1 ceapa mica
  • -3 linguri pesmet
  • -1 lingurita praf de usturoi
  • -1 lingurita sare
  • -½ lingurita piper
  • Pentru aluat:
  • -5 linguri ulei
  • -250 ml bere
  • -1 lingurita zahar
  • -½ lingurita sare
  • -400 g faina
  • -½ plic drojdie uscata
  • Altele:
  • -1 galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa
  • -chimen pentru presarat, optional
  • -unt si faina pt tava

Mod de preparare

Pentru chiftele:
Amestecati bine toate ingredientele si potriviti gustul de sare si piper.

Formati cu mana umeda 16- 20 chiftelute. Lasati in asteptare.

Pentru aluat:
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, berea in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, amestecati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina bere (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: puneti peste faina cernuta drojdia uscata, zaharul, uleiul, berea adaugata treptat si amestecati.
Cand aluatul incepe sa se adune, adaugati sarea si framantati un aluat neted si elastic ce se desprinde de vas si mana.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru, intindeti intr-o foaie de 0, 5 cm grosime si taiati in 16- 20 patrate / dreptunghiuri de marime potrivita. Inchideti cate o chifteluta la mijlocul fiecarui patrat, rotunjiti sub forma de biluta si transferati direct, una langa alta, intr-un vas termorezistent, tapetat cu unt si presarat cu faina.

Lasati 20- 30 min la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti.

Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa si presarati deasupra cu seminte de chimen.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Serviti caldute, simple sau alaturi de un sos picant / ketchup de casa, etc, dar sunt la fel de bune si reci
Se preteaza pentru pachetelul de la scoala, serviciu etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tocanita de telina cu pui
Bucataras.RO

Tocanita de telina cu pui

O tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare.    

Tocanita de telina cu pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!