Alifiati drojdia proaspata / uscata cu zahar, apoi diluati cu 2- 3 linguri de lapte caldut. Lasati la dospit, la temperatura camerei.
Intr-un bol, amestecati iaurtul / sana, restul de lapte caldut in care ati dizolvat sarea, cu piperul si ouale. Adaugati apoi, pe rand, faina cernuta, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data pentru a nu se forma cocoloase.
Separat, mixati bine untul moale cu gorgonzola si adaugati la compozitia cu faina. Inglobati apoi drojdia dizolvata. La sfarsit, puneti nucile. Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia. Trebuie sa rezulte un aluat putin mai gros decat la chec (care sa curga, dar mai greu).
Turnati intr-o forma de guguluf (diametrul la partea superioara de 20 cm), unsa bine cu unt si tapetata cu faina. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt si frumos aurit.
Scoateti din cuptor, presarati deasupra pecorino / grana padano (se poate inlocui cu felii de emmentaler) si dati din nou la cuptor pentru inca 3- 5 min, pana cand branza se topeste si se rumeneste frumos.
Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliat.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorTocmai la reteta cu nr 100 am facut mincarea in colaborare cu sotul...nu ca ar fi fost o placere pt el, nu-i place sa stea in...
Pui dulce-picant cu cus-cus aromatCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii