Chec cu Gorgonzola si Nuci- Ciambella Gorgonzola E Noci

Complexitate
redusa
Chec cu Gorgonzola si Nuci- Ciambella Gorgonzola E Noci

Ingrediente

  • -30 g drojdie proaspata sau 1 plic (10 g) drojdie uscata
  • -1 lingurita zahar
  • -250 ml lapte caldut
  • -100 g iaurt / sana, la temperatura camerei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -2 oua
  • -450 g faina
  • -80 g unt moale
  • -150 gorgonzola cremoso
  • -75 g nuci, tocate grosier
  • -80 g pecorino / grana padano (am inlocui cu emmentaler feliat)
  • -unt si faina pentru tava

Mod de preparare

Alifiati drojdia proaspata / uscata cu zahar, apoi diluati cu 2- 3 linguri de lapte caldut. Lasati la dospit, la temperatura camerei.

Intr-un bol, amestecati iaurtul / sana, restul de lapte caldut in care ati dizolvat sarea, cu piperul si ouale. Adaugati apoi, pe rand, faina cernuta, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data pentru a nu se forma cocoloase.

Separat, mixati bine untul moale cu gorgonzola si adaugati la compozitia cu faina. Inglobati apoi drojdia dizolvata. La sfarsit, puneti nucile. Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia. Trebuie sa rezulte un aluat putin mai gros decat la chec (care sa curga, dar mai greu).

Turnati intr-o forma de guguluf (diametrul la partea superioara de 20 cm), unsa bine cu unt si tapetata cu faina. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt si frumos aurit.

Scoateti din cuptor, presarati deasupra pecorino / grana padano (se poate inlocui cu felii de emmentaler) si dati din nou la cuptor pentru inca 3- 5 min, pana cand branza se topeste si se rumeneste frumos.

Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort Savarina
Bucataras.RO

Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Tort Savarina
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola