Causa Peruana cu Pui

Complexitate
redusa
Causa Peruana cu Pui

Ingrediente

  • 6 cartofi fainosi mai maricei
  • maioneza
  • 2-3 linguri ulei masline
  • ardei iute macinat
  • piper
  • zeama de lamiie
  • umplutura
  • resturi de pui la rotisor sau carne de pui /curcan fierte (am pus 3 felii mari piept)
  • 200 gr de legume mixte fierte (cartofi, mazare, morcov)
  • maioneza
  • Pt ornat:
  • masline negre/verzi
  • ou fiert

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se cojesc si asa calzi, se strivesc cu aparatul pentru piure. Piureul se lasa sa se raceasca. Se taie bucatele carnea de pui, se amesteca cu legumele mixte si cateva linguri de maioneza cat sa se lege.. circa 2-3 linguri.. depinde cata carne si legume vreti sa puneti, sarati, piperati. Eu am pus si praf de usturoi, chiar daca in reteta nu era.

Se amesteca cartofi raciti cu cateva linguri de maioneza (nu multa) , 2-3 linguri ulei masline, piper, ardei iute macinat (cat va place de picant) , sare si zeama de lamiie.

Amestecati bine, trebuie sa rezulte ca o crema omogena, nu seaca. La gust trebuie sa fie usor picanta si putin acrisoara. La nevoie adaugati ulei, zeama de lamiie sau ardei iute macinat.

Se imparte in doua cantitatea de piure condimentat. o parte de piure se intinde cu o lingura pe platou, intr-un strat gros de circa 2 cm. Deasupra se intinde umplutura de pui cu legume. Apoi se pune restul de piure de cartofi, nivelati bine cu o paleta. Se pune in frigider.
Se serveste rece, cu salata verde si decorata cu masline, ou fiert.
a doua zi este si mai buna!!

Reteta tipica din Peru (mai precis din Lima) , pe baza de piure de cartofi si umpluta cu salata de pui cu legume si maioneza. Umplutura la causa poate fii diversa: cu salata de ton sau raci cu legume. Este ideala pe timp de vara, deoarece se mananca rece. De data aceasta nu am mai pus si maioneza deasupra, am ornat doar cu ou fiert si masline.

Varianta cu ton am facut-o cu alta ocazie... si pot spune ca imi plac amandoua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
3
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Hamburger Delikat
Bucataras.RO

Hamburger Delikat

,,Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale,,         Am primit cu drag...

Hamburger Delikat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola