Ingrediente
● Pentru umplutura: |
● 500 g ficatei de pui |
● 2-3 oua |
● O lingura de smantana |
● Multa verdeata (patrunjel, marar, codite ceapa verde) |
● Pentru copt in pahare: |
● 2 oua pt fiecare pahar cu umplutura |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Punem ficateii la fiert intr-o cantitate mare de apa clocotita fara sare (apa trebuie sa fie multa, pt a nu se opri din clocotit in momentul cand ficateii sau fileurile de piept de pui vor intra cu raceala lor) Ii scoatem cu o spumiera dupa 5 minute si-i lasam la racorit.
Tocam in acest timp verdeata: mai maricel asa, mai ales coditele de ceapa verde (shreg - sau daca pot spune - cam in diagonala). Asta pt. a obtine contrastul estetic pe care scontam. Tocam si ficateii, dar pe acestia, maruntel (totusi nu va recomand robotul de bucatarie - nu facem pate). Amestecam ficateii cu verdeata, ouale si smantana.
Ungem cu unt cateva pahare (tip sonda) rezistente la caldura, presaram verdeata din belsug si rotim, ca sa tapisam astfel paharele cu verdeata.
Punem pe fundul fiecarui pahar cate un ou crud, deasupra asezam 1-2 linguri de tocatura, apasam si netezim usor, cu grija. Paharul nu-l umplem pana sus caci peste tocatura trebuie sa ne mai incapa un ou crud.
Astfel umplute paharele, le infasuram in hartie, le punem intr-o cratita pe fundul careia am asternut un prosopel impaturit, turnam apa calda spre fierbinte cat sa cuprinda paharele (dar nu sa le inunde), punem capac si fierbem la foc mic, asa ca apa sa forfoteasca marunt.
Se oreste fiertul cand oul de deasupra s-a inchegat. Continutul se scoate din pahare numai inainte de-al servi. Se taie in sferturi de-a lungul si ca aspect chiar seamana cu o inghetata casata.
Eu, tot in oala sub presiune le fierb, fara carpe, zdrente si hartii...
Iar umplutura este la indemana fanteziei voastre: puteti modifica la marea plezneala - atata doar - ca ingredientele sa fie compatibile.
Mult mai fantezist decat am prezentat eu! Se pot pune in valoare mult mai cu efect si sunt sigura ca voi vedea pozele altor gospodine, la un moment dat :) atunci cand vor face aceasta ne-dulce casata... Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Casata Din Ficatei de Pasare, la Pahar" nu uita sa ii faci un review.
Tocam in acest timp verdeata: mai maricel asa, mai ales coditele de ceapa verde (shreg - sau daca pot spune - cam in diagonala). Asta pt. a obtine contrastul estetic pe care scontam. Tocam si ficateii, dar pe acestia, maruntel (totusi nu va recomand robotul de bucatarie - nu facem pate). Amestecam ficateii cu verdeata, ouale si smantana.
Ungem cu unt cateva pahare (tip sonda) rezistente la caldura, presaram verdeata din belsug si rotim, ca sa tapisam astfel paharele cu verdeata.
Punem pe fundul fiecarui pahar cate un ou crud, deasupra asezam 1-2 linguri de tocatura, apasam si netezim usor, cu grija. Paharul nu-l umplem pana sus caci peste tocatura trebuie sa ne mai incapa un ou crud.
Astfel umplute paharele, le infasuram in hartie, le punem intr-o cratita pe fundul careia am asternut un prosopel impaturit, turnam apa calda spre fierbinte cat sa cuprinda paharele (dar nu sa le inunde), punem capac si fierbem la foc mic, asa ca apa sa forfoteasca marunt.
Se oreste fiertul cand oul de deasupra s-a inchegat. Continutul se scoate din pahare numai inainte de-al servi. Se taie in sferturi de-a lungul si ca aspect chiar seamana cu o inghetata casata.
Eu, tot in oala sub presiune le fierb, fara carpe, zdrente si hartii...
Iar umplutura este la indemana fanteziei voastre: puteti modifica la marea plezneala - atata doar - ca ingredientele sa fie compatibile.
Mult mai fantezist decat am prezentat eu! Se pot pune in valoare mult mai cu efect si sunt sigura ca voi vedea pozele altor gospodine, la un moment dat :) atunci cand vor face aceasta ne-dulce casata... Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Casata Din Ficatei de Pasare, la Pahar" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin