Cartofi Noi Umpluti, Pane

Complexitate
redusa
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Ingrediente

  • -cartofi noi, mai mici si aproximativ de aceeasi marime
  • Umplutura:
  • -miez de cartofi
  • -1 legatura ceapa verde, taiata marunt, inclusiv coditele
  • -verdeturi, tocate marunt (patrunjel / marar / tarhon, etc), dupa preferinta si gust
  • -aproximativ 3- 4 linguri cascaval, ras (neaparat! )
  • -cca 3- 4 linguri cu varf salam crud - uscat / sunca, bacon, pastrama etc taiate cubulete mici
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ou
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -nucsoara, optional
  • Aluat de bere:
  • -cca 3- 4 linguri faina
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -3- 4 linguri cascaval afumat, ras
  • -cca 2- 3 buc oua
  • -bere , rece ca gheata
  • -pesmet, optional
  • -ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si fierbeti-i pe jumatate in apa bine sarata (cca 7- 10 min).
Scurgeti si lasati la racit (intre timp pregatiti umplutura si aluatul de bere).
Taiati cartofii in doua, pe lungime si scobiti-i pastrand o parte din miez.

Umplutura
Faceti un amestec din ½ miez de cartofi cu ceapa verde, verdeturile folosite, cascaval ras, salam, ardei rosu si oul batut impreuna cu condimentele folosite.

Umpleti jumatatile de cartofi, uniti-le refacand forma cartofilor si prindeti-le cu scobitori.

Aluat de bere
Amestecati faina cu sarea, piperul, cascavalul afumat ras si ouale.

Adaugati tot cate putina bere foarte rece si amestecati energic pentru a nu se forma cocoloase si subtiati compozitia pana la consistenta de smantana groasa.

* Cu cat berea folosita la aluat este mai rece, cu atat crusta de pe cartofi iese mai crocanta.

Puneti uleiul la incins.

Intre timp, treceti cartofii intai prin faina, apoi prin aluat de bere si la sfarsit prin pesmet (optional).

Prajiti cartofii, la foc potrivit, pana ce sunt facuti si prind deasupra si de jur imprejur o crusta frumos rumenita, intorcandu-i mereu.

Scoateti pe servetele absorbante si indepartati scobitorile.

Serviti cartofii cat sunt calzi, simpli sau alaturi de o salata de sezon.
Puteti folosi umplutura ramasa punand-o in aluatul de bere. Amestecati, apoi luati cate 1 lingura din compozitie si prajiti-o la fel ca si cartofii. Scoateti pe servetele absorbante, apoi serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
5
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Parteneri
Chiftele de porc cu cartof si susan
Bucataras.RO

Chiftele de porc cu cartof si susan

Chiftele de porc cu cartof si susan
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe