Carnati de Pui cu Ciuperci Shiitake

Complexitate
redusa
Carnati de Pui cu Ciuperci Shiitake

Ingrediente

  • 6 felii de bacon afumat (mai multa grasime decat carne)
  • 300 gr ciuperci shiitake
  • 1 kg carne de pui (pulpa-partea de sus si dezosat)
  • 500 gr carne de pui (piept dezosat)
  • usturoi (eu am pus vreo 12-15 catei dar se pune dupa gust)
  • sare si piper, dupa gust
  • 1/2 lingurita boia
  • patrunjel uscat 3-4 lingurite
  • parmesan ras circa 50-70 gr (optional)
  • alte arome care va plac (rosmarin, busuioc, cimbru etc)
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Baconul se taie bucati si se pune intr-o tigaie si se prajeste dar avem grija sa nu il prajim prea tare sau sa ardem. Scoatem din untura dupa prajire si in grasimea ramasa prajim ciupercile care au fost spalate si tocate mai marunt.

Daca nu este suficienta grasime in tava se mai poate adauga ulei putin (eu am pus ulei de seminte de struguri) . Ciupercile se prajesc cu ceapa, boia, sare si piper, si o lingurita de patrunjel uscat. Cand sant gata se scot intr-un castronas cu tot cu grasime daca mai este. Carnea se taie fasiute si se macina impreuna cu baconul si ciupercile.

Se amesteca toate, se dreg de sare, piper, usturoi si patrunjel (eventual alte arome care va plac) si se framanta. Mai gustati din cand in cand compozitia si mai ajustati gustul dupa dorinta dvs.

Dupa ce am terminat framantatul se umplu carnatii si se pun la zvantat pentru cateva ore sau peste noapte. a doua zi se pun in pungi (caserole) si sa pastreaza la congelator. Se servesc prajiti in ulei sau la cuptor alaturi de garnitura care va place..

Dupa dorinta, daca nu vreti sa aveti carnati, se fac chiftele mai mari care se aplatizeaza pana ajung la grosimea de 1 cm, se congeleaza separat, pe hartie de copt si dupa congelarea totala se impacheteaza in pungi de plastic cate 2-4 bucati si se pun la congelator inapoi.

Chiftelele preparate asa se pot praji pe gratar si se servesc la pregatirea hamburgerilor/cheesburgerilor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake - Dintre toate prajiturile pe care le-ai...

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!