Bruschete cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Bruschete cu Ciuperci

Ingrediente

  • 6 cartofi potriviti
  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe rosii potrivite (eu am folosit 4 cepe mici)
  • 100 g branza topita
  • 200 g telemea
  • 100 ml smantana
  • 200 ml vin alb (am uitat sa postez vinul in fotografie)
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • dupa gust
  • paine feliata
  • ulei (in functie de paine)

Mod de preparare

Cartofii se taie bucatele si se pun la fiert, pentru a face un piure.
Ceapa se taie julien si se pune intr-o cratita cu ciupercile taiate bucatele mici, dar nu neaparat uniforme deoarece o sa se mixeze. Peste ceapa si ciuperci se pune uleiul, vinul, sarea, piperul si se lasa pe foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand cartofii au fiert se mixeaza cu branza topita, pana devine un piure. Dupa ce s-au patruns bine ciupercile se strecoara si se adauga peste piure, mixandu-se in continuare.

Peste pasta rezultata se pune telemeaua data pe razatoare si smantana.

Dupa ce am adaugat ultimele ingrediente, se mai asezoneaza cu sare si piper daca este cazul.

Feliile de paine se aseaza intr-o tava se stropesc cu ulei si se da la cuptor pana se rumenesc, dupa care se intorc pe partea cealalta (bineinteles se stropesc iar cu ulei), pentru a se rumenii si pe aceasta parte.

Dupa ce am scos painea din cuptor se intinde compozitia obtinuta si se servesc calde, alaturi de cateva felii rosii.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Eu cand gasesc in piata fructe aromate si proaspete, de sezon, nu ma pot abtine sa nu iau o cantitate mai mare. Imi place...

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!