Bavarez cu Rosii si Branza de Capra

Complexitate
redusa
Bavarez cu Rosii si Branza de Capra

Ingrediente

  • -250 g branza de capra proaspata
  • -300 ml smantana
  • -2 cepe
  • -3 foi de gelatina (6-7 g)
  • -6 rosii coapte
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita pasta de rosii
  • -1 cub zahar
  • -frunze de busuioc proaspete
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru uns formele

Mod de preparare

Taiati 2-3 rosii in rondele subtiri, intregi si indepartati cu grija semintele.

Captusiti cu hartie de copt fundul unor boluri (cescute), ungeti-le, inclusiv peretii laterali, cu ulei de masline. Imbracati marginile si fundul bolurilor cu rondele de rosii si dati la frigider.

Indepartati pielita si semintele de la restul rosiilor, taiati-le cubulete, tocati marunt ceapa si frunzele de busuioc.

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece.

Separat, intr-un vas, adaugati in ulei incins, rosiile taiate cubulete, ceapa si busuiocul, tocate marunt, pasta de rosii, zaharu, lasati la foc potrivit 15 min, amestecand mereu, apoi lasati la racit. Mixati amestecul sub forma de piure. Adaugati gelatina stoarsa, branza sfaramata, potriviti de sare si piper, omogenizati bine si dati la rece. Bateti smantana si incorporati-o in piureul racit.

Puneti amestecul in bolurile tapetate cu rosii, acoperiti cu folie de plastic si dati din nou la rece pentru cel putin 4 ore. Rasturnati pe farfurii, indepartati hartia de copt. Serviti imediat, stropind pe deasupra cu putin ulei de masline, decorat cu frunze de busuioc, langa o salata din verdeturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Rulada din pulpe dezosate
Bucataras.RO

Rulada din pulpe dezosate

Aceasta este primul preparat fotografiat cu noul meu aparat foto, de care sunt extrem de incantata, asa ca profit de ocazie...

Rulada din pulpe dezosate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola