Banana si Oua Pentru Un Pancake

Complexitate
redusa
Banana si Oua Pentru Un Pancake

Ingrediente

  • 1 banana coapta
  • 2 oua
  • 4-5 linguri ulei

Mod de preparare

Un mic dejun foarte inselator si foarte bun pentru copilasii (si nu numai ...) care nu mananca nici banane si nici oua.

Nici nu stiu cum sa numesc clatitele astea... am gasit reteta de aproape un an de zile, am tot mutat-o de pe o pagina pe alta, am pus-o si pe fb recent si nici cum nu s-a lipit de mana mea pana azi dimineata cand am spus sa ii dau o sansa daca tot am o banana mai coapta si nimeni nu o manca.

Intr-un castronel se pune banana feliata mai subtire, se sparg deasupra cele doua oua dupa care cu ajutorul mixerului se bate bine pana se formeaza un amestec omogen, spumos si ceva mai gros decat aluatul de clatite.

Intr-o tigaie se pune putin ulei si se infierbanta, flacara sau sursa de caldura trebuie sa fie foarte mica, se pune un polonic de amestec in uleiul fierbinte si se prajeste.

Am vazut ca de regula pancake-urile au tendinta de a se arde daca nu ai grija de ele. Cum procedez eu: dupa ce am pus amestec in tigaie ridic doar 1 cm tigaia deasupra sursei de caldura si prin miscare de dute-vino scutur clatita din interior.

Cand vedem ca aluatul nu mai tremura ca gelatina acolo in tava, cand formeaza la suprafata bule mici de aer, atunci intoarcem cu o paleta pancake-ul pe partea cealalta si prajim.

Servim cu sirop de artar, fructe proaspete sau cu gem... noi am servit cu jeleu de salcam (peltea de salcam).

Am uitat sa precizez: aluatul e mai lichid cumva si daca folosim tava mare (larga) pancake-urile se intind prea mult si se transforma in clatite. Eu am folosit o tava micuta cu diametrul de 14 cm si pancakeurile au iesit perfecte si ca marime si ca grosime.

In locul pancake-urilor se pot coace clatite si atunci se foloseste tava mai larga. Clatitele sant delicioase si se pot servi cu umplutura de crema de vanilie si banane.

Optional, pentru cine doreste se poate adauga un praf de sare si un praf de zahar, se poate aroma dupa placere. Eu nu am considerat necesar sa adaug toate astea, dar altii au incercat si le-a placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

Cine spune ca iarna nu poti face deserturi cu fructe la fel de gustoase ca si vara, se inseala. Eu mi-am congelat cateva...

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!