Aperitiv cu Branza

Complexitate
redusa
Aperitiv cu Branza

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce grasa
  • 250+250 gr cascaval tip Dalia
  • 200 gr branza topita mai cremoasa (sul)
  • sare dupa gust
  • 3 castraveti (L=20 cm)
  • 10 buc ridichii de luna
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 masline negre
  • 200 gr covrigei cu mac, sare sau susan

Mod de preparare

Crema de branza:
Amestecati omogen branza dulce, branza topita si jumatate din cascavalul dat pe razatoarea marunta. Potriviti de sare si dati la frigider 2-3 ore.

Pentru soricei:
Faceti bilute din crema de branza cam de 2cm in diametru. Tavaliti-le prin cascaval ras pe razatoarea mica si apoi puneti-le urechiuse din felii de ridichie sau de castravete. Apoi din masline, taiati fasii subtirele, pe care le infigeti in locul unde trebuie sa fie ochisorii si boticul.

Pentru rulouri:
Taiati castravetii fasii subtiri, pe lungime. Ungeti fiecare fasie cu crema de branza apoi, rulati-le si legati cu frunze de ceapa verde.

Pentru covrigei:
Lipiti cate trei covrigei cu crema de branza.
Ceapa cu care legati rulourile din castravete trebuie sa fie cumparata cu o zi inainte, deparece frunza trebuie sa fie putin mai moale. Daca frunza este crocanta (foarte proaspata) se va rupe cand faceti nodul.

Daca va plac covrigeii mai crocanti atunci umpleti-i chiar inainte de servit.
Daca ii vreti mai moi, atunci ii umpleti cu cateva ore inainte.

Este de preferat sa faceti crema de branza de cu seara si sa pregatiti platoul chiar in ziua in care il serviti. Legumele fiind taiate, se oxideaza si isi pierd din aspect si din calitatile organoleptice.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert foitaj impletit cu umplutura de mere
Bucataras.RO

Desert foitaj impletit cu umplutura de mere

Desert foitaj impletit cu umplutura de mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola