Altfel de Chec Aperitiv

Complexitate
redusa
Altfel de Chec Aperitiv

Ingrediente

  • Pentru 2 buc
  • -ulei
  • -susan
  • -cca 2 kg varza proaspata
  • -6 felii de paine / franzela
  • -4 oua
  • -250 g branza de burduf
  • -salam, taiat cubulete
  • -2- 4 linguri gris sau mai mult, astfel incat amestecul sa fie zemos, dar sa nu curga
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper
  • -250 g cascaval mozzarella, taiat felii mai groase
  • -50 g unt
  • -50 g cascaval ras
  • -smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Ungeti tavile de chec cu putin ulei, inclusiv peretii laterali si presarati cu susan. Lasati in asteptare.
Taiati varza fideluta sau tocati-o marunt, presarati 1 lingura de sare, amestecati putin fara sa framantati si dati deoparte 30 min.
Intre timp puneti pe foc o oala cu apa; cand apa fierbe adaugati varza stoarsa si lasati 15- 20 min la foc potrivit pana ce aceasta devine transparenta si este moale.
Lasati la scurs si racit intr-o strecuratoare.
Puneti feliile de paine la inmuiat in apa rece.
Treceti prin masina de tocat carne, atat painea stoarsa, cat si varza scursa si stoarsa din nou.
Amestecati intr-un bol tocatura impreuna cu ouale, branza, salamul, grisul, ardeiul rosu si mararul; condimentati cu sare, piper, dupa gust si omogenizati bine.
Umpleti pe jumatate tavile de chec cu amestecul obtinut, asezati la mijloc feliile de mozzarella, dea lungul tavii, si puneti restul de compozitie.
Distribuiti deasupra bucatele de unt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana cand se formeaza la partea superioara o crusta aurie.
Scoateti tavile, presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand cascavalul este topit si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar si stantati cu un cutit crusta de cascaval, inainte sa se intareasca, marcand viitoarele felii.
Lasati la racorit in tava, apoi rasturnati pe un platou.

Serviti feliat, fie cald sau rece, simplu sau stropit cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola