Trucuri pentru a slabi

(0)

2012-10-18 00:00:00

Preocuparea pentru greutate este comuna tuturor. Pentru cei care vor sa mai slabeasca, articolul de mai jos ofera cateva sugestii.


1. Pentru a pierde 5 kilograme pe an din grasimea corporala trebuie sa mancati zilnic cu 110 de calorii mai putin. Daca incercati sa consumati prea putine calorii, in ideea ca veti slabi mai repede, va expuneti unui risc mai mare de a va lasa coplesiti de foame si de a consuma mancaruri cu un continut caloric foarte ridicat.


2. Nu sariti peste micul dejun. Asigurati-va ca mancati in cel mult 2 ore dupa ce v-ati trezit.


3. Redirectionati o parte din caloriile de la cina spre micul dejun. Mancati mult la micul dejun, pentru a putea manca mai usor la celelalte mese ale zilei.


4. Nu asteptati pana vi se face foame. Mancati o data la 4 ore si impartiti-va mancarea in 2, pentru a va asigura necesarul de energie pe tot parcursul zilei.

5. Consumati la fiecare masa cel putin 3 categorii de mancare din cele patru mentionate mai jos:


a. Produse de panificatie, cereale;
b. Fructe si legume;
c. Produse lactate slabe si soia;
d. Carne slaba, peste sau nuci.

Cerealele (grau, orez, orz, secara) n-ar trebui sa lipseasca din nici o masa, iar proteinele ar trebui consumate doar ca acompaniament.


6. Propuneti-va un ritm de slabire gradual. Daca slabiti foarte repede, aveti sanse foarte mari de a pune inapoi in scurt timp toate kilogramele pierdute.


7. Caloriile lichide se depun foarte repede, ducand imediat la cresterea in greutate. Minimizati consumul de sucuri, energizante si alcool.


8. Consumati produse natural fructe, legume, cereale integrale. Renuntati la produsele procesate. In general nu contin fibre si nu tin de foame.


9. Daca nu va puteti abtine sa consumati alimente de tip fast food, atunci incercati sa faceti o mica documentatie inainte de a le cere la restaurant. Tineti minte ca toate mancarurile care contin 'prajit', 'crocant'sau 'sos special' in denumire au cel mai probabil un continut caloric foarte ridicat.


Alte articole