Pastrarea fructelor cu FoodSaver

(0)

2015-10-29 00:00:00

dulciuri-fel-de-fel.jpg

Miha de la Dulciuri Fel de Fel ne aduce noi idei despre cum putem economisi hrana si cum putem fi chibzuiti si castigati. Nu uitati, impreuna putem spune "Stop risipei alimentare!".

Desi dupa tematica blogului s-ar crede ca desertul nostru consta numai in prajituri si ciocolata, sa stiti ca mancam si fructe :))) Eu si fetita mancam destul de multe, proaspete, ca atare. Baietii prefera sucurile.

Si-am gasit in piata zilele trecute niste struguri atat de buni! Dar buni, mai! Ca m-am intors si-am mai luat cateva kilograme. Nu m-am gandit atunci ca strugurii se si strica destul de repede. Norocul meu a fost ca intre timp aparatul de vidare FoodSaver a ajuns in bucataria mea.

Si-am facut mai multe portii, le-am pus in pungi si le-am vidat. O alta parte am pus in caserolele de vidare, pentru consumul imediat, din zilele urmatoare.

Din rola cu pungi de vidare am taiat pungi de marimea ce-am crezut-o potrivita. Punga se lipeste mai intai la unul dintre capete asezand capatul pe zona de lipire.

Apasam capacul cu putere, pana cand cele doua incuietori verzi din laterale ies in afara, apoi apasam butonul care indica sigilarea.

Dupa umplere introducem capatul deschis al pungii in aparat, in zona de picurare, inchidem capacul.

Daca este inchis corect va aparea o banda verde in jurul incuietorii si se va aprinde led-ul verde de alimentare. Apasam butonul de vidare si etansare, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.

Ma gandesc deja ce provizii de capsuni si zmeura imi voi face la anu'! ;)

Mai multe detalii despre aparatul de vidare FoodSaver puteti afla accesand pagina FoodSaver Romania.

Alte articole