Legume pentru ciorbe si catina

(0)

2015-10-14 00:00:00

Blogul culinar Retete Papa Bun ne propune o solutie simpla pentru conservarea zarzavaturilor:

Toamna se numara bobocii si roadele adunate si pregatite de gospodine pentru iarna.
Azi ne ocupam de zarzavaturile pentru ciorbe.

Personal prefer sa le pastrez separat - radacinoase si diverse tipuri de ardei (rosu, galben si verde). In plus, din recolta personala adun ce s-a copt in momentul respectiv, spal, toc, videz, fara a astepta sa amestec cu alte legume.

De ce? Pentru ca pun la supe doar radacinoase, iar in cazul in care fac ciorba cu de toate, iau cate putin din ambele pungi.
Anul acesta am avut un ajutor care a facut ca totul sa arate mult mai frumos, mai organizat si in acelasi timp sanatos. FoodSaver, ati ghicit :)


Am pregatit totul asa cum se cuvine. Am spalat bine radacinoasele cu un burete abraziv, am spalat si curatat toate tipurile de ardei de seminte si cotoare si m-am apucat de tocat. Radacinoasele cu un mini tocator, iar ardeii cu cutitul.


Mi-am confectionat pungi dupa dimensiunile dorite (cu ajutorul cutterului din dotarea aparatului), le-am lipit la unul dintre capete, apoi am inceput sa le umplu, pe unele cu radacionase, altele cu ardei.


Le-am vidat, apoi le-am bagat la congelator.
Arata asa frumos, parca-s niste carti in biblioteca :))
Asa-i ca vreti si voi?



Stiti ce mi-am mai conservat in aceeasi zi? Catina :) Minunatia naturii cu cea mai mare cantitate de vitamina C. Am pus-o in pungute pe care le-am vidat si apoi le-am bagat la congelator.

catina1.jpg

Desi este recomandata a fi consumata macerata impreuna cu miere, din motive de sanatate eu nu pot consuma miere, asa ca atunci cand prepar un suc natural adaug printre fructe si o manuta din catina conservata, apoi videz la loc punga si o mai desfac la urmatoarea folosire.


Puteti vida si congela pungile cu ardei copti (daca nu sunt bine scursi doar lipiti pungile), vinete, fasole verde, broccoli, conopida, mazare, etc.

Spor la treaba!

Alte articole