2009-03-20 00:00:00

Dieta Mayo este un regim sarac in calorii, ce dureaza 13 zile, timp in care isi propune sa modifice si sa reechilibreze metabolismul. Dieta trebuie respectata cu strictete, beneficiul major fiind ca la sfarsitul ei veti cantari cu 10 kg mai putin. Nu poate fi repetata decat dupa 3 ani. Daca se incalca regimul in primele 6 zile, dieta va fi intrerupra, putand a fi reluata doar dupa 6 luni. Daca se incalca dupa primele 6 zile, se intrerupe, insa va putea fi reluata dupa 3 luni.

Dezavantaje ale dietei:
Numarul mic de calorii ingerate poate cauza oboseala cronica, organismul neavand energia necesara desfasurarii activitatilor zilnice. Este un regim dezechilibrat ce poate determina o adaptare a organismului la un aport caloric scazut.

Ziua 1:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar. Pranz: 2 oua fierte tari + 400 gr spanac fiert + 1 rosie. Cina: 200 gr friptura de vaca +o salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 2:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar. Pranz: 250 g sunca + o cutie de iaurt natural. Cina: 200 g friptura de vaca + salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 3:

Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub de zahar + o felie de paine prajita. Pranz: 2 oua fierte tari + o felie de sunca + 1 salata. Cina: o telina fiarta + o rosie + un fruct proaspat: mar, para sau portocala.

Ziua 4:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar + o felie de paine prajita. Pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie de iaurt natural. Cina: un ou fiert tare + un morcov slab + 250 gr branza de vaci.

Ziua 5:
Mic dejun: un morcov mare ras. Pranz: 250 gr cod fiert, cu zeama de lamaie + 1 lingurita de unt. Cina: 200 gr friptura de vaca + o telina rasa.

Ziua 6:

Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar + 1 felie de paine prajita. Pranz: 2 oua fierte tari + un morcov mare, ras. Cina: 1/2 pui + o salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 7:

Mic dejun: O ceasca de ceai fara zahar. Pranz: nimic. Bea multa apa. Cina: 200 gr cotlet de miel + un mar.

Ziua 8:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar. Pranz: 2 oua fierte tari + 400 g spanac fiert +o rosie. Cina: 200 g friptura de vaca + salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 9:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar. Pranz: 250 g sunca + o cutie de iaurt natural. Cina: 200 g friptura de vaca + salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 10:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita. Pranz: 2 oua fierte tari + o felie de sunca + 1 salata. Cina: o telina fiarta + o rosie + un fruct proaspat: mar, para sau portocala.

Ziua 11:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar + o felie de paine prajita. Pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie de iaurt natural. Cina: un ou fiert tare + un morcov ras + 250 gr branza de vaci.

Ziua 12:
Mic dejun: un morcov mare ras. Pranz: 250 gr cod fiert, cu zeama de lamaie + 1 lingurita de unt. Cina: 200 gr friptura de vaca + o telina rasa.

Ziua 13:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita. Pranz: 2 oua fierte tari + un morcov mare ras. Cina: 1/2 pui + o salata cu ulei si zeama de lamaie.

Alte articole