Cum se marineaza carnea cu ajutorul aparatului Food Saver

(0)

2015-10-15 00:00:00

carte-de-retete.jpg

Adina este un blogger culinar minunat si mama a doua fetite adorabile. Blogul sau culinar, Carte de Retete, este o sursa de inspiratie pentru multi dintre noi. Adina a acceptat provocarea FoodSaver de a milita impotriva risipei alimentare, pentru ca acestea sunt si princiipiile ei. Iata prima experienta a Adinei cu aparatul de vidat FoodSaver:

Cei dintre voi care ma cunosc macar putin, stiu ca sunt ecologista si risipa, mai ales cea alimentara, numa incanta deloc. Ma asigur ca si copiii mei sunt constienti si apreciaza ca se pot hrani corespunzator, intimp ce in alte colturi ale lumii unii copii nu au asigurata nici macar hrana de baza.

In fiecare an, pe 16 octombrie, este Ziua Mondiala a Alimentatiei si profit de ocazie pentru a va aduce lacunostinta cat de mare este risipa alimentara, dar si ce solutii avem pentru a face economie, a pastraalimentele proaspete un timp mai indelungat si astfel sa nu le mai aruncam.

Acesta este motivul pentru care m-am alaturat si eu campaniei initiate de FoodSaverRomania siReteteculinare.ro.

foodsaver7.jpg

Un aparat de vidat imi doream de ceva timp, iar motivul principal era ca nu-mi placea cum se pastraualimentele la congelator. Dupa o anumita perioada de timp prindeau un miros si isi pierdeau forma sauaroma pe care o aveau la inceput. De aceea am fost incantata cand am fost invitata sa particip la aceastacampanie.

Dupa ce aparatul de vidat a ajuns la mine, l-am scos din cutie si am inceput sa citesc instructiunile. Mi-aatras atentia tabelul de pe cutie, unde ne arata cat de mult se pot pastra alimentele vidate, o perioadamult mai indelungata decat cea prin conservarea traditionala.

Din carticica am mai aflat ca pot vida tot felul de alimente, fructe si legume crude sau coapte, orice felde carne, cereale, cafea, nuci etc. Chiar si mancarea gatita se pastreaza proaspata de pana la 5 ori maimult decat varianta clasica.

Aparatul de vidat FoodSaver este usor de intrebuintat si pe langa functia de vidare are si optiunea de ataia pungile, astfel incat sa folosim doar cat avem nevoie. Pe langa aceasta, mai are si functia de a sigilapungile, atunci cand vreti sa faceti doar acest lucru si nu sa le vidati neaparat.

foodsaver8.jpg

Va voi arata cum am vidat carnea marinata. Atunci cand prind o oferta buna, cumpar o cantitate maimare de carne, o feliez si o marinez dupa propriul gust. Fara un aparat de vidat, aroma se va diminua,din acest motiv imi place ca de acum inainte pot sa ma bucur de aromele favorite oricand vreau.

Mai intai taiem o bucata din rola, in functie de marimea bucatii de carne pe care vrem sa o congelam sausa o pastram la frigider. Sigilam unul dintre capete, introducem carnea, apoi plasam capatul pungii indispozitivul verde si apasam pe butonul de Start. Trebuie avut grija ca bucatile de carne sa nu continamarinada sau lichid.

foodsaver9.jpg

Astfel vidate, bucatile de carne vor tine o perioada mai indelungata, iar noi ne putem bucura de aromalor.

Alte articole