Cum pastrezi carnea cu ajutorul aparatului FoodSaver

(0)

2015-10-14 00:00:00

retete-papa-bun.jpg

M-am intors si o data cu mine si Food Saver.
M-a salvat si de data asta!

Am cumparat carne, multa, proaspata si buna, atat de vita, cat si de pui, deoarce urma o zi cu multi musafiri.

O parte din carne trebuia congelata si pastrata pentru mai mult timp, iar cealalta pastrata cat mai bine posibil pana a doua zi, cand urma sa fie folosita.

pui.jpg
Food Saver m-a ajutat :)
Am pregatit pungi mari si mici pentru carnea portionata si pungi adaptate nevoilor cantitative (portionandu-le si lipindu-le cu ajutorul aparatului) pentru carnea ce urma a fi servita a doua zi.

pui2.jpg

Cum functioneaza aparatul v-am descris in articolul anterior, acum va zic ca din doar cateva miscari era totul organizat si pregatit pentru tot ce aveam in gand.

vita1.jpg

Carnea de vita am transat-o si ambalat-o frumos , prin vidare, pentru congelare, iar cea de pui, dupa ce-am tavalit-o bine printr-o marinada delicioasa (sos de soia, miere, pudra de usturoi, ulei de masline, salvie si mustar) am bagat-o in doua pungi pe care le-am vidat si le-am pastrat la rece.
A doua zi am desfacut pungile si-am bagat carnea la cuptor.
A iesit o minunatie!

vita2.jpg

Ce-mi place este ca pe pungi se poate scrie ce contine fiecare si data, desi la cat de frumos arata si se vede totul dupa vidare, comparativ cu congelarea in pungi obisnuite, mai ca n-ar mai fi nevoie :), dar conteaza mult data :)

pui5.jpg

Revenim, eu si ajutorul meu, cu alte idei si solutii, in articolele urmatoare.

Alte articole

Comentarii