Cum pastram savoarea alimentelor gatite pentru mai multe zile

(0)

2015-10-29 00:00:00

dulciuri-fel-de-fel.jpg

Dulciuri Fel de Fel, un blog culinar de exceptie, prieten al site-ului Reteteculinare, vine cu noi sfaturi utile in bucatarie:

De cele mai multe ori gatesc putin, atat cat sa mancam la o singura masa. Uneori fac si mai mult, mai ales daca stiu ca a doua zi am o zi aglomerata, dar nu prea des se intampla asta pentru ca... mancarea ce-a stat in frigider nu mai are aceeasi savoare.

De aceea, nu o data s-a intamplat sa arunc mancare, dupa ce am tot mutat-o de ici colo in frigider.

De curand am descoperit insa, ca folosind aparatul de vidare FoodSaver am la dispozitie cel mai simplu mod de conservare al mancarii.

foodsaver-3-29-10-2015.jpg

Cu ajutorul sau pot vida mancarurile ramase si le pot pastra chiar o perioada mai mare de timp.

In week-end-ul trecut am avut musafiri. Evident ca am gatit mai mult, vorba ceea... mai bine sa ramana decat sa n-ajunga. :))

Friptura ramasa am pus-o in caserolele pentru vidare, pizza intr-o punga. As fi putut vida si tort, dar n-am mai avut, pe ala l-am terminat repede de mancat :)))

Este foarte usor să videzi cu FoodSaver. Se introduce punga in aparat, se fixeaza capacul sau furtunul in caserola si doar printr-o apasare de buton aparatul videaza rapid si igienic.

Rolele pentru pungi prezinta avantajul ca pot fi dimensionate in functie de necesitati, iar pentru confort aparatul este dotat cu functie de sigilare separata. Folosind rolele de vidare se pot crea pungi, in functie de marimea si tipul alimentelor ce trebuiesc vidate.

Asadar, prima mea experienta cu aparatul de vidare FoodSaver a fost una cat se poate de incantatoare. Dupa 2 zile de stat la frigider, pizza si friptura de pui au fost la fel de savuroase ca si in prima zi.

Alte articole