Cum congelam fructele

(0)

2015-10-16 00:00:00

Draga noastra Alina Vicu, autoare a blogului culinar Biochimist la cratita, ne arata si ne explica pe indelete cum a reusit sa pastreze mai mult fructele cu ajutorul sau din bucatarie, facand astfel economie:

Dragii mei, trebuie sa va spun un secret. :) Congelatorul meu e intesat cu fructe fiindca sunt un mare fan al lor, acestea intrec ca proportie legumele si infinit carnea. Le folosesc la smoothie-uri, prajituri, gemuri instant, inghetata, siropuri etc.

Va dau un pont, aunci cand cumparati mai multe fructe si stiti ca nu le veti consuma in totalitate, e bine ca o parte din ele sa le congelati. In acest mod evitam risipa alimentara despre care am tot vorbit in articolele anterioare. Scopul nostru nu este sa irosim, ci sa economisim!

Cum procedam pentru a congela fructele

Spalam fructele si le lasam intr-o sita la scurs. Fructele mari le taiem in bucati mai mici, le asezam pe un singur rand in punga de vidare pe care o vom pune cu capatul in tavita colectoare, pornim aparatul FoodSaver si il lasam sa-si faca datoria.

Fructele mai mici si mai fragile (zmeura, prune, cirese, coarne, etc.) pot fi compresate prin vidare daca sunt puse in stare proaspata. Pentru a evita compresarea fructelor tapetam o tava cu hartie de copt, si punem fructele pe ea intr-un singur rand astfel incat sa nu se atinga fruct cu fruct apoi introducem tava in congelator. Cand acestea au inghetat le transferam intr-o punga FoodSaver si le vidam.

Am vidat in acest fel coarne, zmeura, nectarine si la iarna or fi numai bune de prajiturit. Ca si in cazul legumelor, pentru fructele rotunde mici, recomand sa folositi un ambalaj mai mare pentru vidare din care sa scoateti cand aveti nevoie o anumita cantitate si pe care sa il puteti vida la loc.

ATENTIE! Ambalarea in vid nu inlocuieste refrigerarea sau congelarea. Orice alimente perisabile care necesita refrigerare trebuie sa fie refrigerate sau congelate dupa ambalare in vid.

Alte articole