Este un aperitiv . Se maninca si cald si rece caci nu are grasime aproape deloc ..
Eu am facut foaia "minutzele astea doua" caci imi place sa fac foi ... am si eu un fix

Ingrediente pt 2 persoane:
aluat:
200 gr faina
6 linguri de apa calda
1 praf de sare
umplutura :
2 dovlecei ( cam 15cm lungime)
sare, piper si nucsoara
se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se pune o oala / cratita pe foc asa fara nimic in ea numai sa se incalzesca. Cind e calda se aseaza cu fundul in sus ( ca o cupola ) peste coca . Si se acopera cu un prosop e bucatarie sa stea calda.. Apoi se pierde un pic vremea pe chatul retetelor culinare cu fetele


Separat am ras 2 dovlecei pe razatoarea mai mare, am pus sare , piper si nucsoara praf cit un virf de cutit si 1 lingura de faina , am amestecat bine .. Chiar daca reteta originala spunea sa ii storc nu am facut.-o si asa miezul strudelului a fost mai moale ... mie nu-mi place sa maninc chiar "uscaciuni" ( nu storc nici merele pt strudel .. le tai cuburi si le pun asa ).
Am uns cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de strudel, am intins dovlecelul ras lasind o margine de 2 cm de foaie fara umplutura si l-am rulat ca pe clatite si le-am facut cu virful cutitului citeva crestaturi , mergea si cu foarfeca de bucatarie sa le crestez din loc in loc ca sa iasa aburul ... Am asezat sulurile de strudel pe tava cu hirtie de copt si am uns fiecare strudel cu ulei . La cuptor la foc maricel pina cind au evenit aurii ...
pt cine nu vrea sa faca foaia .. recomand foaia de placinta ( ca aia greceasca , turceasca , bulgareasca, romaneasca de la "piine", sau phylo .. cum ii mai zice pe aici ) si daca vreti sa puneti mai multe straturi de foaie ( nu mai mult de 3 ... pt un strudel ) nu uitati sa ungeti foile intre ele cu ulei ...