Strudel cu dovlecel

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Strudel cu dovlecel

Mesajde crista » 02/09/2006 10:32

Ieri inspirata de o reteta de pe un alt forum .. (insa fara poze ) am facut acest strudel cu dovlecel

Este un aperitiv . Se maninca si cald si rece caci nu are grasime aproape deloc ..

Eu am facut foaia "minutzele astea doua" caci imi place sa fac foi ... am si eu un fix :paguba:

Ingrediente pt 2 persoane:

aluat:
200 gr faina
6 linguri de apa calda
1 praf de sare

umplutura :
2 dovlecei ( cam 15cm lungime)
sare, piper si nucsoara

se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se pune o oala / cratita pe foc asa fara nimic in ea numai sa se incalzesca. Cind e calda se aseaza cu fundul in sus ( ca o cupola ) peste coca . Si se acopera cu un prosop e bucatarie sa stea calda.. Apoi se pierde un pic vremea pe chatul retetelor culinare cu fetele :party: . Dupa 30 min -1 ora am impartit coca in 4 si am intis cu sucitorul 4 foi subtiri "sa poti citi ziarul prin ele " asa zica bunica mea ... evident m-am folosit de faina cu care am pudrat masa si sucitorul ca sa nu se lipeasca foaia. Daca aveti masina de intis pasta ( cea italiana e si mai usor ca dai la manivela sau apesi pe buton si dupa ce treci foaia prin toti pasi mama -mama ce foaie subtrire ai intins). Eu nu am folosit masina ca sunt maniaca sucitorului :lol:

Separat am ras 2 dovlecei pe razatoarea mai mare, am pus sare , piper si nucsoara praf cit un virf de cutit si 1 lingura de faina , am amestecat bine .. Chiar daca reteta originala spunea sa ii storc nu am facut.-o si asa miezul strudelului a fost mai moale ... mie nu-mi place sa maninc chiar "uscaciuni" ( nu storc nici merele pt strudel .. le tai cuburi si le pun asa ).

Am uns cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de strudel, am intins dovlecelul ras lasind o margine de 2 cm de foaie fara umplutura si l-am rulat ca pe clatite si le-am facut cu virful cutitului citeva crestaturi , mergea si cu foarfeca de bucatarie sa le crestez din loc in loc ca sa iasa aburul ... Am asezat sulurile de strudel pe tava cu hirtie de copt si am uns fiecare strudel cu ulei . La cuptor la foc maricel pina cind au evenit aurii ...


pt cine nu vrea sa faca foaia .. recomand foaia de placinta ( ca aia greceasca , turceasca , bulgareasca, romaneasca de la "piine", sau phylo .. cum ii mai zice pe aici ) si daca vreti sa puneti mai multe straturi de foaie ( nu mai mult de 3 ... pt un strudel ) nu uitati sa ungeti foile intre ele cu ulei ...
Fişiere ataşate
DSCN0485.JPG
taiate dar din pacate e poza cam miscata... scuzeeeeee
DSCN0485.JPG (43.69 KiB) Vizualizat de 2569 ori
DSCN0483.JPG
in farfurie ...
DSCN0483.JPG (47.44 KiB) Vizualizat de 2569 ori
DSCN0481.JPG
in tava ..
DSCN0481.JPG (46.34 KiB) Vizualizat de 2569 ori

Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori