Dovlecei umpluti II

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Dovlecei umpluti II

Mesajde roxanavmv » 01/06/2006 08:30

stiu ca exista deja o reteta in cartea de bucate, dar a mea difera putin, asa ca, o listez si eu aici.
ingrediente: 4 dovlecei
0.5 kg carne tocata porc
o ceapa medie tocata
un morcov ras pe razatoarea mica
o cescutza de orez
150 ml suc de rosii
sare si piper
marar si patrunjel tocat
smantana pt. servit

Se spala si se taie dovleceii pe jumatate. Se pune ceapa si morcovul la calit intr-o lingura de ulei pentru numai cateva minute. Orezul se spala in multe ape pana curge apa curata din el si se lasa sa se umfle in apa fierbinte cca 10 min.
Se amesteca carnea, ceapa, morcovul si orezul si se adauga sare si piper dupa gust. Se pune si verdeata (de care eu am uitat de data asta). Se curata mijlocul la dovlecei si se umple cu amestecul de carne. Se asaza dovleceii in tava unsa cu putin ulei si se toarna peste ei sucul de rosii diluat cu o cana de apa.
Se pun la cuptor acoperiti pentru 30 minute la foc mediu, apoi se descopera si se lasa inca 30-40 minute. Se mai stropesc din cand in cand cu sosul din tava ca sa nu se usuce.
Se servesc cu smantana.
Fişiere ataşate
dovlecei umpluti 5.jpg
dovlecei umpluti 5.jpg (24.3 KiB) Vizualizat de 15379 ori
dovlecei umpluti 4.jpg
dovlecei umpluti 4.jpg (24.22 KiB) Vizualizat de 15379 ori
dovlecei umpluti 3.jpg
trebuia sa pun poza asta pentru ca am avut parte de mult "ajutor" de la bucatarul junior.
dovlecei umpluti 3.jpg (20.87 KiB) Vizualizat de 15379 ori
dovlecei umpluti 2.jpg
dovlecei umpluti 2.jpg (19.69 KiB) Vizualizat de 15379 ori
dovlecei umpluti 1.jpg
dovlecei umpluti 1.jpg (18.97 KiB) Vizualizat de 15379 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 01/06/2006 11:17

imi pare rau ca nu am si poza sectiunii cu smantana deasupra, dar am avut niste prieteni la masa si mi-a fost jena sa fac poza si apoi sa le dau farfuria, ca destul comenteaza ai mei ca nu le dau sa manance pana nu le pozez mancarea :? .

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 02/06/2006 08:58

:buuun: ce bine arata. o sa fac in weekend, am de toate, dovlecei numai trebuie sa cumpar.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 02/06/2006 09:01

mie imi plac mai mult decat ardeii umpluti ioana, ca uneori ardeii au un gust mai amarui, pe cand dovleceii mi se par dulci si nu arunc coaja. Se poate face si tava asortata cu dovlecei si rosii umplute, dar eu nu am avut rosii acum.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/06/2006 09:50

Se vede ca sunt dovlecei "la mare moda" in week end-ul asta ca si eu tot dovlecei am facut ieri dimineata si tot asa barcute.. ca erau cam subtirei si nu poteam sa ii scobesc.


Dar eu n-am avut asa un ajutor dragutz... ca al tau ... ca poate nu uitam sa pun orezul uin carne :wink:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 02/06/2006 10:07

eu nu manac ardei, asa ca nu fac ardei umpluti, dar astia sunt o alternativa mai buna

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 02/06/2006 12:03

Arata foarte foarte bine =D> =D> =D>

Eu prefer ardeii umpluti tocmai pentru ca nu sunt dulci - dar de multe ori nu mananc si ardelul :D

Felicitari roxana - sper ca vedem si reteta asta in cartea de bucate :wink:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 02/06/2006 07:12

la mine ajutorul a functionat invers, crista, am uitat de verdeata.... :D

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 05/06/2006 10:29

am facut dovleceii roxana dupa reteta ta, cu mici modificari fiindca aveam ceva resturi in frigider si voiam sa scap de ele:

- in pasta de carne am mai pus 100 gr kaizer si am lasat tocatura la prajit pe aragaz pana a fost cam...80% facuta. nu stiu, mi-a fost frica sa-i las in cuptor 60 min cat ai tinut tu, m-am gandit ca se inmoaie prea tare dovleceii.
- peste dovleceii umpluti am adaugat o cana de supa in care am diluat 2 linguri bulion si am lasat cu folie 20 min. am scos folia si pe fiecare dovlecel am intins pasta facuta in blender dintr-o rosie si putin marar; am mai lasat 10 min fara folie.
- cand am scos am presarat cascaval ras si am lasat 5 min sa se topeasca.

au fost foarte foarte buni cu smantana, pacat ca nu am si poze, nu era aparatul acasa. iti multumim roxana pentru o cina foarte reusita. :hug:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 05/06/2006 07:20

ma bucur ca ti-au placut ioana, desi micile tale modificari au imbunatatit-o considerabil. Cred ca au iesit tare gustosi, kaiserul si branza de deasupra... :buuun: mie iar mi-e foame si din pacate sunt la serviciu si tot ce am de savurat este :cafea: si aia ca vai de mama ei.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori