Tort "Musunoi de cartitza"

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Tort "Musunoi de cartitza"

Mesajde nebunia » 13/04/2006 10:00

INGREDIENTE:

Pt. Blat:


220 g faina
4 oua
50 g margarina sau unt
180 g zahar,
un zahar vanilat,
o lingura mai plina cu cacao,
un praf de copt.
O linguritza de zeama de lamiae

Pt. crema:

500 g frisca
60 g bucati de ciocolata rasa,
un intaritor de frisca,
3-4 banane
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (31.28 KiB) Vizualizat de 12357 ori

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 13/04/2006 10:03

Mod de preparare:

Blatul:

Se amesteca faina cu cacaoa, ouale, margarina sau untul, zaharul , zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o linguritza de zeama de lamaie, toate intr-un vas si se amesteca cu mixerul – la viteza mica – pana se omogenizeaza compozitzia si apoi la viteza mare timp de 5 minute. Compozitzia astfel obtzinuta se pune intr-o forma de copt de obicei rotunda sau intr-o cratitza emailata ca 25 cm la diametru – unsa, acoperita cu hartie de copt si tapetata cu faina in prealabil - apoi se introduce in cuptor, pe gratarul din mijloc.

Timpul de coacere: 30—35 minute
Cuptorul electric 150-160 grade Celsius
Cuptorul cu gaz treapta 2-3 (preincalzit).
Sau respectatzi indicatziile de coacere a cuptorului dvs.


Dupa coacere se mai lasa 20 minute in forma ca sa se raceasca, apoi se scoate cu grija si se aseaza pe o farfurie rotunda.
Fişiere ataşate
5.jpg
5.jpg (31.21 KiB) Vizualizat de 12353 ori
4.jpg
4.jpg (24.84 KiB) Vizualizat de 12353 ori
Ultima oară modificat 13/04/2006 10:04 de către nebunia, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 13/04/2006 10:04

Crema (umplutura):

Se amesteca 500g frisca(se face conform instrutziunilor de pe plic, in cazul in care cumparatzi pliculetze) cu un intaritor de frisca si 60 g bucati de ciocolata rasa.Se lasa 20 minute in frigider crema astfel obtzinuta.
Fişiere ataşate
6.jpg
6.jpg (25.75 KiB) Vizualizat de 12351 ori

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 13/04/2006 10:25

Bananele decojite se taie pe jumatate in lung si se aseaza cu scobitura facuta in blat, cu partea taiata in jos. Asezarea se face uniform fara a lasa goluri.
Fişiere ataşate
7.JPG
7.JPG (39.47 KiB) Vizualizat de 12341 ori

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 13/04/2006 10:42

Pregatirea blatului :

Pe suprafatza blatului racit se traseaza un cerc la o distantza de 2 centimetri de marginea lui. Se indeparteaza coaja blatului din interiorul cercului, apoi se scobeste in continuare, scormonind cu degetele cca 1 cm in adancime, cu grija pt. a forma firimituri mici care se pastreaza intr-un vas separat.

Aceste firimituri se vor folosi pt. a acoperi crema (umplutura).
Fişiere ataşate
8.JPG
8.JPG (33.64 KiB) Vizualizat de 12319 ori
Ultima oară modificat 14/04/2006 12:20 de către nebunia, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 13/04/2006 10:42

Crema se aseaza peste banane sub forma unei cupole (musunoi). Imediat dupa aceasta se presara Firimiturile deasupra cremei apasand usor pt. a se fixa e crema.

Prajitura se poate servi dupa o pastrare de min 2 ore in frigider.
Fişiere ataşate
10.JPG
10.JPG (32.46 KiB) Vizualizat de 12318 ori
9.JPG
9.JPG (28.15 KiB) Vizualizat de 12318 ori

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 14/04/2006 12:38

Si sectziunea ca sa muritzi de pofta:
Fişiere ataşate
sect.JPG
sect.JPG (30.44 KiB) Vizualizat de 12317 ori
sect1.JPG
sect1.JPG (25.91 KiB) Vizualizat de 12317 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 14/04/2006 10:45

ce bine ca ai dat varianta facuta in casa la tortuletul asta!!! este foarte aspectuos.

neavand nici o legatura cu tortuletul nebuniei, care sunt sigura ca e bun, eu am facut versiunea rapida din cutie de la Dr. Oetker si a fost scarboasa rau. toate prafurile au venit de-a gata si a trebuie doar sa le amestec....dar iti dai seama ce gust pot sa aiba, sau mai exact nu aveau nici un gust, asa ca l-am aruncat. eu nu recomand sa luati asa ceva.

ramada
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 14/04/2006 12:27
Localitate: Gorj

musuroi de cartita

Mesajde ramada » 14/04/2006 01:33

aceasta este foarte buna in comparatie cu prafurile alea artificiale din magazine. felicitari pentru inventie dar, ai incercat sa amesteci frisca cu stafide inmuiate in rom sa vezi ce gust fain au? incearca si mai vb. :roll:

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 14/04/2006 04:45

ramada scrie:aceasta este foarte buna in comparatie cu prafurile alea artificiale din magazine. felicitari pentru inventie dar, ai incercat sa amesteci frisca cu stafide inmuiate in rom sa vezi ce gust fain au? incearca si mai vb. :roll:

am incercat, dar nu la prajitura aceasta. Stiu ce gust minunat, :buuun: da uite ca nu mi-a trecut prin cap :( sa fac asta la aceasta prajitura. Ce idee excelenta mi-ai reamintit. :clipocit: Data viitoare asa o fac.

Trebe sa fac azi niste negrese de post ca sa le duc la biserica maine. Si nush cum o sa-mi iasa.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori