Sufleu cu mere si branza de vaci

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Sufleu cu mere si branza de vaci

Mesajde beius47 » 05/04/2006 12:56

Ingrediente: 4-5 mere, zeama si coaja de la o lamaie, 1/4 gr branza de vaci, 1-2 oua, 4 linguri de zahar, 1 pumn nuci macinate sau stafide, 1 lingura gris, 1/2 pachet praf de copt.
Se taie merele patratele si se stropesc cu zeama de lamaie. Branza de vaci se freaca bine, se amesteca cu galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie, nucile sau stafidele, grisul si praful de copt. Se amesteca apoi cu merele si albusurile batute spuma. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se pun bucatele de unt pe deasupra. Se da 1 ora la cuptor la foc mic.

Pofta buna!!
Fişiere ataşate
sufleu.jpeg
sufleu.jpeg (23.83 KiB) Vizualizat de 9034 ori

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 05/04/2006 12:57

se pregateste aluatul
Fişiere ataşate
sufleu1.jpeg
sufleu1.jpeg (15.45 KiB) Vizualizat de 9031 ori

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 05/04/2006 12:57

se pune la cuptor
Fişiere ataşate
sufleu2.jpeg
sufleu2.jpeg (25.57 KiB) Vizualizat de 9030 ori

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 05/04/2006 12:58

dupa 1 ora iata rezultatul
Fişiere ataşate
sufleu3.jpeg
sufleu3.jpeg (38.96 KiB) Vizualizat de 9028 ori

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 05/04/2006 12:59

Pofta buna! :)
Fişiere ataşate
sufleu4.jpeg
sufleu4.jpeg (22.33 KiB) Vizualizat de 9025 ori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 05/04/2006 04:02

cat ii de mare tava in care l-ai copt? ca as vrea sa fac chiar azi....
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 05/04/2006 06:25

Este un vas de Iena de 24 cm diametru si inaltimea de vreo 10-15 cm ( cred ca este un vas ce contine 3 l lichid)
Sufleul se serveste simplu sau cu frisca sau cu dulceata: fiecare dupa gust.
Eu il prefer simplu: merele cu coaja de lamaie au un f bun gust!

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 05/04/2006 09:10

l-am facut ,dar am modificat nitel reteta ca mi s-a parut putin blatul pt. cele 5 mere pe care le-am taiat ,revin mai tarziu cu poze si reteta pe care am facut-o eu ,tot ce va spun e ca la ora 18 am inceput sa-l fac iar la ora 20,09 (chiar acum) ...a venit Cezar si a zis mami torta ii gata adica s-a terminat asa de buna ii
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 05/04/2006 09:18

cand am amestecat merele cu compozitia si eu am crezut ca sunt prea multe, dar in final dupa ce am amestecat si cu albusurile a iesit bine!
asteptam rezultatul final :)

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 05/04/2006 11:13

pai daca a zis Cezar ca e buna, o sa fac si eu :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori