Strudel cu Mere

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Strudel cu Mere

Mesajde zuli » 02/04/2006 09:24

Este un preparat usor de facut si foarte gustos eu il fac destul
de des
avem nevoie de :
1 pachet foitaj cumparat (eu iau Linco )
4- 5 mere mari
100 -150 gr zahar tos
scortisoara ,zahar vanilat,2-3 linguri pesmet
se rad merele si se pun la calit cu zaharul pina scade zeama ce isi lasa
aproape de tot ,apoi se pune pesmet (cit sa nu fie zemos)si mirodeniile
compozitia asta se pune pe foaia de foitaj si se ruleaza se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor la foc mare pina creste si apoi mai incet pina se coace
foitajul se taie dreptunghi atit cit sa se poate rula si petrece un pic
foaia ,partea petrecuta se pune dedesubt
Fişiere ataşate
strudel copt.jpg
strudel copt.jpg (155.25 KiB) Vizualizat de 42609 ori
strudel taiat si uns.jpg
strudel taiat si uns.jpg (143.45 KiB) Vizualizat de 42609 ori
mere pe foitaj.jpg
mere pe foitaj.jpg (120.89 KiB) Vizualizat de 42610 ori
mere la calit.jpg
mere la calit.jpg (53.74 KiB) Vizualizat de 42610 ori
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 02/04/2006 09:57

frumosi si pofticiosi,eu obisnuiesc sa adaug si stafide ,in combinatie cu merele ne plac f. mult
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 02/04/2006 11:34

Arata foarte bine.
Eu fac strudelul din foi de placinta(cele care se numesc in limbaj culinar "foi grecesti").Folosesc 3 foi la un rulou.Fiecare foaie o ung cu ulei.In rest procedez la fel, cu diferenta ca ruloul nu-l ung cu ou, ci cu ulei.Eu asta stiu ca este strudelul.Se mai poate umple cu branza(dulce, ca la cozonac, sau sarata, ca la pateuri :buuun: ,nuca, visine :buuun: :buuun: ;se folosesc si la baclava,trigoane, sarailii.
Foitajul il folosesc la placinta,cornuri, vargabeles, pateuri,cremsnit(cand nu le cumpar facute gata!),saleuri(cand n-am chef sa framant veuna din retetele mele),rulouri.

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 03/04/2006 10:03

aveti dreptate amindoua este doar chestie de gusturi
si imaginatie mie umplutura de brinza dulce imi place doar la placinta si
pasca am o prietena care face aluat de foitaj cu rahat si nuca
,il ruleaza si il coace ea ii zice prajitura evreiasca
deci se pot face diferita chestii
eu va rog inca o data puneti si poze cu ce faceti sa vad si eu
poate copiez ,sau ma inspir :rugaciune:
cind vezi iti formezi o parere mai reala a retetei :)
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 03/04/2006 11:59

Ideea cu micile taieturi e geniala :shock: Pe langa faptul ca arata foarte bine sunt sigur ca sunt si apetisante :buuun:

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 04/04/2006 02:24

Si eu fac cu foietaj...
Fişiere ataşate
str.jpg
str.jpg (65.73 KiB) Vizualizat de 42532 ori
Image 199.jpg
Image 199.jpg (64.12 KiB) Vizualizat de 42533 ori
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/08/2007 11:25

ma agat si eu aici cu reteta mea "de toata ziua" si pozele care nu sunt nici pe departe asa de apetisante ca cele de mai sus .. dar pt ca assa e frumos dc o reteta deja exista ( ca subiect) sa continuam tot acolo ... altadata stim unde sa ne uitam si alegem reteta care ne place din lungul sir ( sper ) de retete personale .

strudel de mere cu foi stil grecesti facute de mine

pt o tava de placinta :

500 gr faina
1 cana de apa calduta
1 lingura de otet
3 linguri ulei ( nu puneti de masline ca omoriti strudelul :lol: )

umplutura :
6 mere
1 cana de zahar ( aceeasi de la apa )
scortisoara
sau /si stafide inmuiate in rom+bucati de ciocolata + bucati de nuci prajite

zahar pudra pt la sfirsit ( eu nu am avut si deci n.am pus ... )

se face o gaura in mormanul de faina si se toarna in mijloc otetul si uleiul apoi incet incet apa calduta pt ca s-ar putea sa nu fie de folo toata sau s amai trebuiasca .. la mine a fost perfect ...

se framinta aluatul pina devine elastic si se face o bila , peste el ca un clopot se aseaza cu fundul in sus o oala care a fost incalzita pe flacara de la aragaz, si peste ea un servet de bucatarie.. atentie sa nu atingeti aluatul cu oala fierbinte.. se lasa asa pina se raceste si in timpul asta pregatim merele ... rase / taiate cuburi / taiate felii / calite cu zaharul sau ne calite ( eu le pun mereu crude dar e chestie de gust si preferinta) ... se adauga pe linga zahar si aromele ...

Aluatul se intinde o foaie mare sau 2 mai mici .. sau cum am facut eu care nu sunt mare experta in intins foi ( deci aviz incepatorilor) 6 foi mai mici .. intinse pe rind, in timp ce le intind le ung cu putin ulei si sucitorul la fel .. asa aluneca mai bine, nu se lipesc si sunt gata unse ... dc nu vreti cu ulie se poate si presarat cu faina dar cind formati sulurile ungeti foile cu ulei sau unt topit , apoi umplute cu un strat de mere si rasucite .. apoi asezate unul linga altul ( sulurile) pe tava cu hirtie de copt ... se ung cu ulei .. si se dau la copt .. la 180 °C pina se rumenesc
Fişiere ataşate
Immagine 085.jpg
Immagine 085.jpg (26.1 KiB) Vizualizat de 40230 ori
Immagine 083.jpg
Immagine 083.jpg (39.44 KiB) Vizualizat de 40230 ori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 23/08/2007 12:34

Bravo, Crista! =D> =D> =D> Imi place tare mult reteta ta de foi. :buuun: Usoara si pratica. Si se poate folosi si pentru strudel cu carne. Cu siguranta o voi executa cat de curand :wink:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/08/2007 12:58

Maria sa ungi cu unt topit ca e mai bun la gust ...merge cu orice ... eu am facut si sarailie mai demult ... acum nu mai stiu dc am pus ou sau nu ( dar tind sacred ca n-am pus ) .. exista si varianta cu ou in foi ... si mai da o cautare dupa retetele Theodorei caci are si tehnica de intins foi si parca si o reteta cu ou in aluat ...

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 24/08/2007 02:52

bravissima,Crista,e minunat strudelul!!


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori