Tort de mere cu scortisoara

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Tort de mere cu scortisoara

Mesajde Ioana » 18/02/2006 03:18

Este cel mai rapid tort pe care-l stiu eu. Se face fara blat sau mai bine zis cu blaturi mai ciudate...veti vedea. Eu l-am pregatit in 15 minute si 30 minute a stat la cuptor.

Ingrediente:

Blat

- 1 cana zahar
- 1 cana faina alba
- 1 cana gris

Intr-un vas am amestecat zaharul cu faina si grisul pana s-a omogenizat bine. Gata blatul :D


Umplutura:

- 2 kg mere
- sucul de la o lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- scortisoara, cat va place

Merele le-am razuit fara sa le decojesc. Am folosit robotelul si in 5 minute erau gata. Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze si apoi am pus zaharul vanilat si scortisoara. NU SE STORC MERELE DE SUCUL CARE-L LASA...asta e important.

Pregatire:

Am pregatit tava rotunda de 26 cm punand pe fund hartie de copt si apoi am uns-o bine cu ulei. si marginile se dau cu putin ulei.

Cuptorul l-am pus la 200C.

Am construit tortul asa: un strat de praf alb(amestecul de blaturi) cam de un deget si unul de mere(de 2 degete) si tot asa....o sa aveti 3 straturi praf si 3 straturi mere...ultimul va fi de mere.

Asa arata in tava:
Fişiere ataşate
tm1.jpg
tm1.jpg (37.72 KiB) Vizualizat de 25246 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 18/02/2006 03:20

Se da la cuptor la 200C FIX 30 MINUTE.


L-am scos si dupa ce l-am lasat sa se racoreasca am scos inelul tavii si arata asa
Fişiere ataşate
tm2.jpg
tm2.jpg (48.33 KiB) Vizualizat de 25245 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 18/02/2006 03:21

Ca sa vedeti ce bine s-a simtit in timpul sedintei foto....si ca sa va induplece sa-l primiti in concurs chiar si asa intarziat :wink:
Fişiere ataşate
tm3.jpg
tm3.jpg (46.9 KiB) Vizualizat de 25243 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 18/02/2006 03:23

Si sectiunile obligatorii la un concurs de asemenea anvergura, si ca sa vedeti ca in interior blaturile s-au copt si nu am mancat praf
Fişiere ataşate
tm4.jpg
tm4.jpg (38.46 KiB) Vizualizat de 25242 ori
tm5.jpg
tm5.jpg (37.96 KiB) Vizualizat de 25242 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 18/02/2006 03:24

Inca ceva important: daca-l faceti in tava dreptunghiulara de 21X33cm se fac doar doua straturi de praf si 2 de mere. Nu faceti straturile mai groase ca nu se vor face ca lumea blaturile.

mary
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 16/02/2006 10:41

Mesajde mary » 19/03/2006 10:05

Dupa gust se poate adauga in blat 2 linguri lapte praf sau o lingura de cacao. e intr-adevar delicios, il fac de mai multi ani dar la mine dureaza ceva mai mult pana se coace (45 min) :roll:
mary

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 21/03/2006 03:56

Mama...totul (korrektur) asta e de post!!!!!!Il fac azi...hotarit!!!
liliana

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 22/03/2006 08:56

Lili ai facut tortul ? cum este ?
pune o poza sa vad si eu ,eu am incercat acum citiva ani si nu a iesit bine poate nu am stiut aici pare facut blatul si racoros cred
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 22/03/2006 09:54

a ieshit destul de bine....insa.....mai trebuia zahar din care motiv l-am presurat cu zahar pudra la sfirshit.... :pup: .....a ieshit cam moale shi la mine...e pentru prima data cind il fac shi nu am habar cum ar fi sa fie ideal... :clipocit: :roll:
Fişiere ataşate
prajitura cu mere.jpg
am facut poza doar din tigaie....ca sa vedeti ca am facut si nu va mint :)
prajitura cu mere.jpg (103.31 KiB) Vizualizat de 24915 ori
liliana

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/03/2006 10:40

zuli, blaturile ca sa se faca trebuie sa fie subtirele, nu mai gros de un deget stratul de praf. a incercat o prietena sa faca exact cu cantitatile astea dar in 2 straturi si nu i s-au copt praful.

lili, de dulce am zis si eu ca ar putea sa nu fie suficient pentru amatorii de dulciuri. eu nu manac foarte dulce....de fapt si bertha a constata asta.
dar sper ca in rest a fost bun. cat de moale a iesit? l-ai putut felia? cat e cald e mai greu de feliat, dar dupa ce se racoreste si blaturile se leaga mai bine se poate manca si din mana, nu doar de pe farfurioara.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori