Scufita Rosie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Scufita Rosie

Mesajde miha1950 » 15/02/2006 09:17

Desi am cam scos dulciurile din meniu, am facut o exceptie de Sf. Valentin.Si cum in familia mea urmeaza acum doua aniversari, asta inseamna atentat la kilograme.
Si ca sa nu fie prea multe kg adaugate am ales o prajitura cu un continut redus de zahar.La origine se face in forma rotunda.Eu am adaptat-o evenimentului.
Anul trecut de Paste am facut-o pe post de pascuta, caci eram cu mana in ghips, operata, cu firele necoase, asa ca am renuntat la framantat si am apelat la tot ce se oate face cu mixerul.

Pentru blat ai nevoie de:125 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, 200 g faina,3 plicuri zahar vanilat, 1/2 praf de copt, 2-3 linguri crema de alune Nutela,visinele dintr-un borcan de compot de 0,750 g(fara samburi).
Pentru crema :250 g branza de vaca(poti sa pui si Philadelphia daca ai!) 1 plic zahar vanilat. 1 plic praf de frisca, 150 ml lapte.
Decor:1 plic Tort gele rosu,250 ml zeama de la compotul de visine, o cutie frisca lichida,ciocolata rasa, boabe de visine.
Ultima oară modificat 11/12/2010 06:07 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 15/02/2006 09:21

separi albusurile de galbenusuri,si faci un aluat cu ajutorul mixerului din galbrnusuri, zahar, unt sau margarina,zahar vanilat, faina , praf de copt si albusuri spuma.Imparti aluatul in doiua si intr-o compozitie pui crema de alune si visinele fara sambure.
Fişiere ataşate
DSCF0027.JPG
Cele doua compozitii
DSCF0027.JPG (26.56 KiB) Vizualizat de 9039 ori
Ultima oară modificat 11/12/2010 06:08 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 15/02/2006 09:24

Dupa cum s-a vazut in imagine, intr-o tava in care am pus hartie de copt am pus compozitia alba, urmand sa se puna deasupra cea colorata.
Fişiere ataşate
DSCF0028.JPG
DSCF0028.JPG (34.72 KiB) Vizualizat de 9037 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 15/02/2006 09:27

Se pune prajitura la copt pentru 20-25 de minute.
Itre timp prepari cea mai usoara crema din lume:
ameteci cu mixerul pana obtii o crema fina toate ingredientele din reteta cremei si pi crena la rece pana se va raci si blatul.Si pentru ca ti-a mai ramas timp bati si frisca lichida.pentru decor.
Fişiere ataşate
DSCF0029.JPG
Crema
DSCF0029.JPG (22.77 KiB) Vizualizat de 9036 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 15/02/2006 09:33

Scoti blatul copt si-l lasi sa se raceasca.Plictisita fiind de asteptare, poti sa speli vasele murdarite cu aceasta ocazie :D
Fişiere ataşate
DSCF0030.JPG
Blatul copt.
DSCF0030.JPG (36.42 KiB) Vizualizat de 9033 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 15/02/2006 09:42

Peste blat pui crema , iar peste crema torni cu rabdare jeleul preparat din plicul recomandat in reteta si zeama de compot.Daca vrei sa fie mi dulce, pui 1-2 linguri zahar pudra.
Urmeaza ornarea cu frisca.Acest aspect la mine a cam lasat de dorit, caci iedutul Valentin atunci si-a gasit sa vina pe lume, motiv pentru care eu v-am postat reteta fara a o intriduce in concurs.( v-am recomandat-o pentru savoarea ei insa).
Fişiere ataşate
DSCF0036.JPG
Produsul final
DSCF0036.JPG (39.95 KiB) Vizualizat de 9030 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 15/02/2006 09:43

Sectiune:
Fişiere ataşate
DSCF0041.JPG
DSCF0041.JPG (28.75 KiB) Vizualizat de 9029 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 15/02/2006 09:44

Inca o sectiune
Fişiere ataşate
DSCF0042.JPG
DSCF0042.JPG (28.98 KiB) Vizualizat de 9028 ori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 16/02/2006 12:13

A iesit super. Dar de ce nu faci pozele mai mari ? Sau ti-e mila de noi sa nu :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: prea tare :clipocit:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 16/02/2006 07:40

Inca nu stiu exact la ce dimensiuni sa ma opresc.Daca le-am pus mai mari m=nu mi le-a primit calculatorul.Indurare pt. incepatori.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori