Napoleon...

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Napoleon...

Mesajde lili777 » 15/02/2006 12:09

Imi pare rau...dar eu nu indraznesc sa-mi postez opera in pagina pentru concurs...dar odata ce am facut-o sa v-o spun shi voua...ca e tare buna...deci e torta preferata a familiei mele...

Se prea poate sa nu fie o noutate pentru multi dintre voi...(din cite shtiu reteta e ruseasca), ´chiar daca o fi asha...

NAPOLEON

blatul nr 1:

6 oua
6 linguri de otet
6 linguri de smintina
faina cit cuprinde ca sa fie nu tare virtos (ca pentru piine)

Blatul nr 2:

2 pahare de faina
500 gr. de margarina

Crema:

5 linguri faina
1,5 pahare de zahar (pahar de 250 gr)
5 galbenusuri de ou
1 litru de lapte
250 gr de unt

Mod de preparare:

se face primul blat din ingredientele (vezi 1 blat), se amesteca foarte bine faina cu margarina (blatul 2) dupa care din primul blat se face o foaie groasa de (circa 1 cm) shi se unge cu compozitia primita din faina shi margarina. Se face rulada shi se da la frigider pentru macar 3-4 ore (reteta originala recomanda 12 ore). Dupa 3-4 ore latim foile foarte subtiri shi la rola.... :)

crema:
se amesteca bine zaharul faina shi galbenushurile...+ citeva linguri de lapte...dupa ce se mai topeshte din zahar se adaoga putin cite putin laptele. Se pune pe foc foarte mic (minimum) shi se amesteca continuu pina fierbe. Compozitia devine groasa ca smintina. Se ia de pe foc shi se adaoga untul. Se amesteca bine pina se incorporeaza totul. Crema se foloseshte rece!!!

Pofta maaaaaare!!! :clipocit:
Fişiere ataşate
image1.jpg
crema inainte sa fie pusa la foc
image1.jpg (53.09 KiB) Vizualizat de 10289 ori
liliana

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 15/02/2006 12:15

untul nu se incorporeaza greu....puteti pune mai putin...daca va e frica de calorii!!!
Fişiere ataşate
image2.jpg
crema in care am bagat untul...
image2.jpg (42.66 KiB) Vizualizat de 10287 ori
liliana

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 15/02/2006 12:16

habar nu am cit a stat la frigider...cred ca mai mult de 3 ore...
Fişiere ataşate
image3.jpg
blatul dupa nu shtiu cite ore de frigider
image3.jpg (51.89 KiB) Vizualizat de 10285 ori
liliana

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 15/02/2006 12:22

nu am avut o forma de inimioara, asha ca le-am desenat cum am putut!!!
Fişiere ataşate
image4.jpg
foile
image4.jpg (48.99 KiB) Vizualizat de 10281 ori
liliana

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 15/02/2006 12:25

foile tre sa iasa muuulte sloiuri...
Fişiere ataşate
image5.jpg
cam asha
image5.jpg (48.66 KiB) Vizualizat de 10277 ori
liliana

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 15/02/2006 12:39

sorry, dar mai frumos n-am putut...plus ca Napoleonul nu se papa cu frishca shi nimic altceva...cel putin noua nu ne place cu altceva...cam asha arata...
Fişiere ataşate
tortishor finish.jpg
tortishor finish.jpg (70.76 KiB) Vizualizat de 10269 ori
Ultima oară modificat 15/02/2006 12:47 de către lili777, modificat 1 dată în total.
liliana

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 15/02/2006 12:41

shi sectiunea...nu sunt reushite pozele (din pacate)...dar sper sa fie pe intelesul tuturor :pup:
Fişiere ataşate
image7.jpg
sectiunea
image7.jpg (49.92 KiB) Vizualizat de 10271 ori
liliana

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 15/02/2006 01:28

eu nu reusesc sa vad decat cateva dintre poze....liliana acum eu vreau sa iti spun 2 cuvinte ,nu vad inca bine ce ai facut tu ,dar reteta pare interesanta si e just sa partici la concurs pt. ca tu ai muncit cu drag ,nu te da batuta de la inceput stii cum e important ii sa participi ,
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 15/02/2006 03:46

no....lasa ca eu nu ma pling....sunt mindra de ce am facut....chiar a ieshit tare bun...(conform aprecierilor) de probat l-am probat azi dimineata pentru ca ieri am lucrat la el pina la 12.00 noaptea :love:

...daca se va tine neaparat sa-l pun in concurs il voi pune, dar asha pentru numar, ca nu tine el piept la ale voastre :clipocit:
liliana

Avatar utilizator
Mitzina
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 10/02/2006 02:21
Localitate: Woodbridge

Mesajde Mitzina » 16/02/2006 03:16

:buuun: Mie imi place reteta ta si cred ca poti sa o adaugi cu incredere la concurs. Mi-am si notat-o. Dupa mine ingredientele sunt cele mai importante.
Elena


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori