Coasta de Miel Umpluta

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Coasta de Miel Umpluta

Mesajde Leila » 28/04/2008 03:12

Ingrediente :

1 buc coasta de miel cu pulpa de fata (bucata intreaga)
300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi)
3 oua fierte
1 ou crud
patrunjel verde tocat
2 catei usturoi pisati
sare, piper dupa gust
piper boabe

Necesare ptr fiert organele:
sare
3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert
1 foaie de dafin

Ce punem in tava alaturi de Coasta umpluta?
4 cepe taiate felii mai groase
4 catei usturoi taiati pe jumate
3 morcovi taiati rondele mai grosute

Mai avem nevoie de 500 ml vin alb demisec si 5 linguri mari de untura ptr copt

Preparare:
Fierbem organele de miel in apa cu sare ,la care mai adaugam 1 frunza de dafin. boabe de piper , 3 catei usturoi. Dupa ce au fiert , le scoatem si se lasam la racit.Se da prin masina de tocat carne. Ouale fierte (3 la numar ) se taie marunt si se adauga la organele tocate. La acestea mai adaugam 1 ou crud, patrunjel verde tocat marunt , sare, piper dupa gust. Se amesteca totul bine si trecem la pregatirea coastei de miel care va fi umplut cu acest amestec.
Pielita de pe coasta si pulpa o desprindem de catre carne cu grija , in asa fel incat sa nu se rupa(eu m-am folosit si de coada de la o lingura de lemn la desprins). Sub pielita desprinsa introducem umplutura de mai sus si o repartizam uniform pe toata suprafata. Dupa ce am terminat de umplut spatiul pe unde am introdus umplutura o coasem. Condimentam coasta astfel umpluta cu sare si piper din abundenta.

Intr-o tava punem untura , peste asezam 4 cepe taiate felii mai groase, 4 catei usturoi taiati pe jumate si 3 morcovi taiati rondele mai grosute. Deasupra acestor legume asezam coasta de miel si apoi adaugam cele 500 ml vin .
Dam tava la cuptor si o lasam la copt si din cand in cand o mai stropim cu zeama ce se formeaza in tava.O lasam la copt pana in momentul in care e frumos rumenita si furculita intra usor in pulpa.
Dupa ce e gata prajita se scoate pe un platou coasta si langa se aseaza legumele cu care a fost prajit.
Se serveste feliata alaturi de salata de sfecla rosie si hrean
Fişiere ataşate
DSC01841.JPG
DSC01841.JPG (70.25 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01840.JPG
DSC01840.JPG (50.67 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01839.JPG
DSC01839.JPG (56.58 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01838.JPG
DSC01838.JPG (54.35 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01836.JPG
DSC01836.JPG (45.86 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01816.JPG
DSC01816.JPG (59.1 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01801.JPG
DSC01801.JPG (49.94 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01800.JPG
DSC01800.JPG (56.58 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01799.JPG
DSC01799.JPG (48.83 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01798.JPG
DSC01798.JPG (49.02 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01797.JPG
DSC01797.JPG (60.55 KiB) Vizualizat de 5994 ori
DSC01796.JPG
DSC01796.JPG (52.03 KiB) Vizualizat de 5994 ori
Ultima oară modificat 28/04/2008 08:00 de către Leila, modificat 1 dată în total.

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 28/04/2008 04:13

ImagineImagineImagine

SUPER! :flower:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 28/04/2008 04:25

aoleu, era sa lesin de pofta. :master: :master: :master:

sunt 3 ani de cand nu mananc miel umplut de Pasti si tare imi e pofta. la noi acasa nu era Pasti fara asa ceva :( mama mai si impana cu slaninuta si usturoi pulpa :buuun: :buuun: :buuun:

Lia, eu deschd fereastra, daca a mai ramas vreo coasta te rog indura-te si arunc-o catre mine :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune: :master: :master: :master:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 28/04/2008 04:39

valeu cum arata :buuun: :buuun: :buuun: eu cred ca nu a mai ramas nici o coasta :roll: :roll:
super Leila :flower: =D>

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 28/04/2008 04:50

=D> =D> =D> Felicitri, Leila ! :flower:

Cu asa festin ai o masa regala :wink: De invidiat :pup:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 28/04/2008 05:53

Felicitari Leila - arata super - si tre sa fie f.f. buna :buuun: :wink:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 28/04/2008 07:11

apai, Lia, vad ca esti maestra si la umplut puple+coaste de miel :hug: Imi place mult cum arata rezultatul. Nu stiu cum e la gust, ca n-am fiert niciodata organele de miel cu dafin si usturoi- trebuie sa le dea aroma buna. Nu stiam nici ca merg pe langa niste morcovi (chiar ii vad in farfurie si arata apetisant).
N-ai zis ce vin ai pus ( e important de stiut). Eu in general folosesc vin rosu sec (Feteasca Neagra sau Bordeaux). Nu stiu ce culoare ar capata morcovii mei scaldati in feteasca neagra. Dar ce stiu sigur este ca n-as compromite friptura asta delicioasa cu nici un strop de untura de porc. Daca-i untura de gasca.. sau de orice zburatoare (mai putin boeing 787) mai negociem.

Felicitarile mele!! Momentan reteta e in topul preferintelor personale- undeva in varf. O sa o fac si eu daca gasesc niste miel similar cu cel din ro (ca cel neo-zeelandez pe care l-am luat..era : ori major si vaccinat, ori era din greseala un unchi al mielului, ori era maica-sa.. ca prea avea parfum specific si timp de coacere juma de secol)

:cafea: pentru autoarea celui mai fain miel umplut vazut de mine :flower:


ps: btw, i-as zice retetei 'drob de miel la purtator' :wink:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 28/04/2008 08:10

eheee Cara , de aveam untura de gasca sau rata :x nu vedea mielul meu untura de porc . Dar in lipsa de asa ceva , decat sa folosesc uleiul am preferat untura care e mult mai gustoasa la friptura si altfel se rumeneste cu ea carnea decat cu uleiul.
Si .... daca aveam si un cuptor taranesc la indemana ,iti spun sigur ca era durere :roll:

Am corectat greseala , am folosit vin alb demisec as putea spune , mai precis e un vin alb din struguri nova (de casa ) :wink: , nu ma lafai eu in vinuri de Bordeaux , Feteasca Regala pauza si Lacrima lui Ovidiu nu il pun la friptura nici sa ma tai fasii :P :P (in plus e dulce si nu merge la friptura ).

Fiind copt in untura a alunecat un paharel rece de lacrima O , de minune :P


Cara , sa scoti mirosul specific de miel si gustul puternic oparaeste carnea in apa la care adaugi cca 100 ml otet . il scoti , speli intr-o apa rece , l-ai impanat , condimentat si il dai la cuptor .

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 28/04/2008 08:12

Gabi , daca as mai avea , zau ca as arunca o coasta pan la tine :wink:

Pulpa nu am impanat-o deoarece era si ea umpluta .

:flower: :flower:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 28/04/2008 08:16

Veronika :hug: intotdeauna esti o draguta , multumesc de aprecieri :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori