Icre de vinete ( Eggplant Caviar)

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Icre de vinete ( Eggplant Caviar)

Mesajde Simona3 » 22/02/2008 09:18

Ingrediente:
2 Vinete,
1 lingurita mustar,
1/2 lingurita usturoi taiat marunt,
putina zeama de lamaie,
sare,
ulei de masline

Se taie 2 vinete in doua pe lungine, se cresteaza in diagonala si incrucisat, se pune sare, se pun la scurs cu o oala de tuci deasupra pentru o ora.
Se scurg, se spala, se steg cu un servetel, se pune putin ulei de masline pe partea taiata, si se dau la cuptor, foc mediu, pentru o ora, sau pina sint moi.
Se ia pulpa cu o lingura de pe coaja, se pune intr-o sita si se lasa la scurs o ora.
Se pune in blender, cu usturoi, lamaie, sare dupa gust si putin ulei de masline.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
P1130457.JPG
P1130457.JPG (67.3 KiB) Vizualizat de 5426 ori
P1130455.JPG
P1130455.JPG (79.84 KiB) Vizualizat de 5426 ori
P1130452.JPG
P1130452.JPG (83.32 KiB) Vizualizat de 5426 ori
P1130449.JPG
P1130449.JPG (65.97 KiB) Vizualizat de 5426 ori
P1130447.JPG
P1130447.JPG (64.44 KiB) Vizualizat de 5426 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/02/2008 09:30

Simo cind iau o vinata mai "barosana" o sa fac si eu salata asa ( ma refer la modul de coacere ) ... nu faci fum in casa :D

mustarul se simte la gust? tb sa fie un fel anume? ( mai iute , mai dulce)?

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/02/2008 09:35

Crista, eu am pus Dijon Mustard, nu mi se pare ca se simte , doar ii da un gust bun.
Are un gust diferit de salata de vinete, este mai scazuta, mai caramelizata, pentru ca pui si bucatelele acelea de deasupra.
Si este mult mai dietetica, ulei putin, nu maioneza, mie imi place mult.
Da, ai dreptate, nu iese nici un fum....
:hug:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 22/02/2008 12:04

Si mie imi place sa coc asa vinetele! Si gustul e foarte bun! Mustar n-am pus pana acum dar o sa tin cont de idee :wink:
Simona =D> =D> =D> !

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 22/02/2008 02:51

asa am sa o incerc si eu mai ales ca nu are maioneza :buuun: :buuun:
arata foarte bine =D> =D>
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/02/2008 03:13

am pus vinata pe lista de cumparaturi :D .. mustar am :lol:

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/02/2008 06:31

Adriana, Lory si Cristina, multumesc! :love:
Sa stiti ca mie imi place pentru gustul mai copt, mai caramelizat, si pentru ca nu are prea multe calorii! Si este super usor de facut!
:love:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 22/02/2008 10:44

=D> Simona :pup: :flower: gustos :roll: asa cu mustar :roll:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 22/02/2008 11:05

O sa le incerc si eu, :buuun: imi place asa cum le-ai facut si in felul asta, nu le-am facut niciodata. Arata bine. =D> :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/02/2008 11:05

Eu nu le-am crestat niciodata, desi le coc tot asa taiate pe jumatate pe folie de aluminiu sub broiler timp de 40-45 minute. Si o sa tin minte diseara sa pun mustar. Usturoiul cred ca il sar pt. ca imi dau arsuri la stomac in ultima perioada, dar altfel de abia astept sa le fac.
Pe mine m-a invatat o tanti din Iasi sa pun o linguritza de mustar frecat cu usturoi la icrele de fasole si numai asa le-am facut un ultimii 8 ani, sunt atat de gustoase.


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori