Choux à la cremè

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Choux à la cremè

Mesajde angelique » 30/12/2005 11:42

noua ne plac la nebunie si chiar daca par complicate ,nu sant deloc
pt. aluat avem nevoie de

100 ml lapte
120ml apa
1 lingurita zahar
un strop de sare
125 g unt
5 ½ liguri faina adica aproximativ 140 g faina
4 oua

Se pune pe foc:apa ,laptele,sarea ,zaharul si untul
Fişiere ataşate
PICT1416.JPG
PICT1416.JPG (35.72 KiB) Vizualizat de 13975 ori
Ultima oară modificat 15/01/2006 06:47 de către angelique, modificat 1 dată în total.
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/12/2005 11:43

cand fierbe apa ,stingem focul si imediat turnam faina,amestecand cu energie pana obtinem o mingiuca
Fişiere ataşate
PICT1417.JPG
PICT1417.JPG (53.3 KiB) Vizualizat de 13974 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/12/2005 11:45

lasam sa se raceasca si adaugam ouale unul cate unu ,amestecan ,punem un ou amestecam ,punem alt ou si amestecam....
aluatul obtinut il punem in seringa decorativa sau intr-o punga cu o gaurica in colt si facem choux-urile
Fişiere ataşate
PICT1419.JPG
PICT1419.JPG (57.54 KiB) Vizualizat de 13973 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/12/2005 11:46

le punem in cuptorul cald la 180 grade si le lasam pana cand au culoarea asemanatoare cu astora
Fişiere ataşate
PICT1424.JPG
PICT1424.JPG (62.14 KiB) Vizualizat de 13972 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/12/2005 11:56

nu am dat timpul deoarece eu am un cuptor mai deosebit si nu as vrea sa va derutez cu timpul...
dupa racire le-am taiat un mic capac si le-am umplut cu crema pasticera adica
250 ml lapte
2 galbenusuri
80 g zahar
30 g faina
se freaca bine galbenusurile cu jumate din zahar ,se adauga faina ,intre timp laptele se fierbe cu celallat zahar ,se toarna laptele peste faina ,se amesteca si se pune din nou in craticioara sau in MO (daca facem pe aragaz e bine de tinut focul mic)
am adaugat niste nes topit in lapte si am obtinut crema de cafea
cu care am umplut chourile cele albe:bineinteles am pus si frisca
cele acoperite cu cacao le-am umplut cu o crema inventata pe moment asa ca nu am gramaj
am frecat un galbenus cu 2 lingurite zahar ,am adaugat cam 80 g mascarpone,cam 2-3 linguri de cocos,cateva stafide si cateva picaturi de lamaie,a iesit o crema f.aromata care a placut mult fiului meu cel mare (ala care uraste laptele si toate derivatele)
sper ca va plac...
Fişiere ataşate
PICT1427.JPG
PICT1427.JPG (49.43 KiB) Vizualizat de 13970 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/12/2005 11:57

PS
pe platou e doar juma de portie.... :lol:
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 31/12/2005 06:46

Secretul reusitei este coptul.Eu am un cuptor obisnuit, la aragaz si conform retetei clasice, nu se deschide usa cuptorului timp de 20'. In caz contrar,"cad".

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 31/12/2005 11:43

exact,e important sa nu deschidem usa la cuptor(ne uitam pe gemulet)ale mele se coc intr-un timp mai scurt de 20 min.dar e datorita cuptorului
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 06/01/2006 11:19

par delicioase. arata minunat. felicitari angelique!
mai am doua zile sa probez reteta.
daca ies, o sa pozez o singura prajiturica ..sa v-o arat
:?

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 06/01/2006 11:22

de ce doar o singura prajiturica vrei sa pozezi'?
la umplutura fa ce vrei si ce iti place...merge si cu spuma de sunca cu branza ...asta bineinteles ca nu-i mai prajitura ci aperitiv
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori