La placinte inainte...

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

La placinte inainte...

Mesajde Theodora » 30/12/2005 04:01

O sa adun aici diferite placinte facute de mine si va invit sa adaugati si retete proprii sau sa incercati din ale mele!

PLACINTA SU SPANAC SI FETA
SPANAKOPITA

Puteti folosi si foi din comert,dar eu le fac singura...
Uite cum le-am facut pe astea:

4 linguri de ulei
8 linguri de apa calaie
2 oua batute usor
putina sare
3 cani de faina,aprox...

Pt umplutura
500gr spanac proaspat sau congelat
350gr Feta
250gr branza dulce sau Ricotta
2 oua
1 legatura ceapa verde
2 cepe uscate
marar
patrunjel...cate o legatura...
3-4 linguri de gris
sare si piper...atentie la sare!
Ulei pt uns foile

Aluatul:
Pun uleiul,apa,ouale si sarea in lighea,le amestec putin apoi pun faina putin cate putin pana ai un aluat elastic si destul de tare...nu f tare insa si faina s-ar putea sa nu o ia toata,de aia pune incet incet...o sa va dati seama la mana!
Lasati aluatul sa se "odihneasca" cel putin jumate de ora!

Cand e gata aluatul,presar faina sau amidon(eu folosesc amidon care ajuta tare mult la intinsul foilor!) din belsug,tai aluatul in 8 parti egale si faci 8 bilute! Azi mi-au iesit 9!
Iau fiecare biluta si o intind putin,cat o farfurie de desert,pui un strop de ulei,acoperi cu a doua foaie si tot asa pana ai 4 foi suprapuse...din nou multa faina pe masa,si incepe sa intinzi din cele 4 foi suprapuse,una singura pana ajunge la masura care vreti...a tavi voastre...Ung putin tava,pun prima foaie,compozitia aleasa(puteti face orice placinta cu aceste foi!) si acoperim cu a doua foaie!

Ia sa o luam pasa cu pas:
Aici e aluatul gata de lucrat:
43MD3K-LNR8T-VFG28V-3BCQSBX

Ingredientele...lipseste ceapa uscata si grisul...am uitat sa le pun in poza:
Imagine

Punem intr-o oala putin ulei,calim ceapa verde si cea uscata,adaugam si spanacul si apoi mararul si patrunjelul...lasam pana se duce tot lichidul din spanac...
Punem intr-un lighean compozitia obtinuta si adaugam si restul de ingrediente...
Imagine


Obtinem cam asa ceva:
Imagine


Acum putin despre foi...
Bilutele:
Imagine

O foaie putin intinsa, apoi unsa si tot as apana le punem pe toate 4...
Imagine

Toate 4 gata de format o foaie mare:
Imagine

Luam sucitorul si cu miscari dinspre centru in afara formam foaia...necesita 3-4 rulari aprox...
Imagine

Foaia intinsa:
Imagine


Ungem o tava si punem prima foaie,apoi compozitia:
Acoperim cu a doua foaie si marginile le intoarcem inauntru...daca e mult aluat,le taiem(marginile!) si le punem deasupra pitei...eu asa am facut:
Imagine

Coacem la 200gr cam 30-40 minute...in functie de cuptor:
Imagine


Pofta buna!
Imagine


Ufffffffff! Am obosit!

PLACINTA CU MERE
MILOPITA

Cu aceleasi foi,o placinta cu mere!
Cu singura diferenta ca am intins foaie cu foaie si am facut apoi rulouri pe care le-am pus unul langa altul...
Merele le-am taiat cubulete,am pus putin zahat si le-am calit apoi am pus si scortisoara si miez de nuca...
Imagine

Imagine

Si servita...da-ti clik pe poza pt a o vedea mare
ImagineImagineImagine

Din nou SPANAKOPITA
Pentru ca a avut mare succes la sot si copii,am facut iar placinta cu spanac... am facut si cu foi de casa si cu aluat de foietaj...sa manance tot poporul!

Mai intai va pun ajutoarele mele...dati clik pe poza sa o vedeti mare...

Imagine Imagine

Imagine


In continuare cele cu foietaj...
Imagine Imagine

Va pun si "scula" cu care le-am facut,am trei de marimi diferite,asta e cea mai mica...
Imagine Imagine

Am facut-o im tava de la aragaz...a iesit mai subtirica,dar mai bine ca mie asa im iplace si mai mult...si cea cu foietaj e super!
Imagine Imagine

Imagine Imagine


Asta e...si uite ce poza mi-a tras Alexandros...ca sa va spun POFTA BUNA!

Imagine
Ultima oară modificat 27/09/2006 08:49 de către Theodora, modificat de 2 ori în total.
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 30/12/2005 04:09

PLACINTA CU DOVLEAC
KOLOKITHOPITA GLYKEA

Pt placinta cu dovleac,asa cum face mama...am folosit acelas aluat,doar ca l-am impartit in patru si am intins 4 foi mai mari...
Dovleacul l-am lasat crud,dat pe razatoare si frecat cu zahar,dupa gust si putina sare si scortisoara...

Deci am intins o foaie cat mai mare si am uns-o putin cu ulei apoi am presarat peste tot dovleac...
Imagine
Am adunt-o si dintr-o parte si din alta si am facut doua suluri alaturate ca in poza
Imagine

Apoi am taiat-o in trei bucati
Imagine


Si tot asa cu toate cele 4 foi...Tava inainte de copt...
Imagine

Imagine

Imagine Imagine

BRANZOAICE SARATE

Branzoaice cu feta si un alt cascaval sarat,reteta originala e cu branza dulce,dar mie nu im iplace asa ca am inlocuit!

Admirati:
Imagine
Am dat-o putin in bara ca s-au cam desfacut,dar cui ii pasa...
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Reteta originala e AICI
Fişiere ataşate
IMG_1213.JPG
IMG_1213.JPG (33.46 KiB) Vizualizat de 21803 ori
IMG_1222.JPG
O paine facuta din aluatul acesta ca ma apucat lenea sa impaturesc ... umpluta cu Feta!
IMG_1222.JPG (63.7 KiB) Vizualizat de 21803 ori
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 30/12/2005 04:13

PLACINTA CU CARNE
KREATOPITA

Aici aveam niste foi si am zis sa le folosesc...deci:

1 pachet foi placinta
750gr carne tocata
250gr legume mix congelate,sau doar mazare,sau deloc
puteti pune si 3-4 oua fierte si taiate cubulete(eu nu am pus!)
2 cepe,sare,piper,chimen(se poate si fara)
Ulei pt unsul foilor
2 oua
putin lapte(la alegere)
cascaval ras(la alegere!)

Deci am facut intai sosul de carne...am calit ceapa cu carnea tocata si legumele mix,am pus sos de rosii,sare si piper,si chimen macinat imi place in carne tocata...putina apa si am lasat la fiert 30 minute.

Apoi am luat jumate din foi,le-am pus in tava una cate una unse intre ele,la mijloc am pus carnea ca in poza
Imagine

Am acoperit cu celelalte foi...
Imagine

Am batut doua oua cu putin lapte...
Imagine

Am pus peste si am intins pe toata suprafata si am presarat cascaval ras...
Imagine

Daca va place...va rog,serviti!
Imagine

Imagine

Imagine
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 30/12/2005 04:18

LA MULTI ANI!
Fişiere ataşate
Copy of IMG_1153.JPG
Copy of IMG_1153.JPG (62.38 KiB) Vizualizat de 21800 ori
IMG_0636.JPG
IMG_0636.JPG (62.31 KiB) Vizualizat de 21800 ori
IMG_1473.JPG
IMG_1473.JPG (29.2 KiB) Vizualizat de 21800 ori
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 30/12/2005 05:31

E,si daca dupa pozele astea ma duc si devorez jumatate de frigider, a cui e vina (mentionez ca am ditamai frigiderul)??? Acuma serios, extraordinare retete, si majoritatea noutati pentru mine, mai ales cele care contin legume.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 30/12/2005 08:46

Maine fac si eu placinta cu branza. Amestec branza dulce cu branza sarata.
Bravo pentru patiserie, dar si pt. ajutoare. Iar acum o intrebare: cum reusesti sa-ti mentii kilogramele cu o asemenea patiserie?

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/12/2005 10:50

eu m-am ingrasat doar uitandu-ma la poze....
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 31/12/2005 12:25

Theodora ca intotdeauna cu retete superdelicioase! :)

Cred ca se mentine asa bine pentru ca se satura de mirosul si aroma lor numai facandu-le! :wink:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 31/12/2005 12:26

si mai are si doua ajutoare care o fac sa alerge si incet incet ,mai pierde cate un kilogram...
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 31/12/2005 12:33

angelique scrie:si mai are si doua ajutoare care o fac sa alerge si incet incet ,mai pierde cate un kilogram...


Asa... asa... de cei doi spiridusi uitasem! :)


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori